Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:27:01

Чернігівщина отримала від Президента ефективного менеджера в особі Березенка, - політолог

06.05.2015   13:46Агенцiя

Порошенко призначив керівника ДУСі Сергія Березенка на посаду в Раді регіонального розвитку, щоб покращувати економіку Чернігівської області та підвищувати її інвестпривабливість.

Про це заявив в інтерв'ю виданню «Апостроф» політолог Сергій Таран, коментуючи призначення Березенка.

Таран зазначив, що інформація про участь Березенка у парламентських виборах по чернігівському округу не відповідає дійсності.

- Думаю, інформація про балотування Березенка в Чернігові була невірно витлумачена. Кілька днів тому вже стало відомо, що він буде працювати в Чернігівській області як координатор Ради регіонального розвитку. Можливо, саме попередню інформацію про це призначення хтось спотворив та видав за участь у виборах, - сказав Таран.

Експерт заявив, що Чернігівська область є дуже важливим для Києва регіоном, оскільки це прикордонна з Росією область, територією якої за кілька годин можна потрапити до столиці.

- Чернігівщина - це прикордонна з Росією область, через яку за кілька годин можна потрапити до столиці. Значна частина жителів Чернігівської області працює в Києві. І тому Президент призначає ефективних менеджерів зі свого оточення, які здатні піднімати цей регіон, заводити туди інвестиції і займатися облаштуванням кордону. Думаю, саме цим викликане дане призначення, і саме на цьому буде зосереджена його діяльність, - прокоментував нові завдання глави ДУС політолог Сергій Таран.

Нагадаємо, що 21 квітня Петро Порошенко підписав Указ №224/2015 про створення  консультаційно-дорадчого органу при Президентові України - Ради регіонального розвитку.
Як повідомляли ЗМІ, одним з головних завдань даного органу має стати вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного і гуманітарного розвитку регіонів. Для цього будуть вироблені механізми подолання нерівномірного розвитку, підвищення ефективності регіональних економік та покращення інвестиційного іміджу.

30 квітня перший заступник глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук повідомив перші імена посадових осіб, які будуть відповідальні за реалізацію проектів розвитку в прикордонних регіонах.

- Поки визначено декілька таких осіб. Наприклад, Ростислав Павленко (заступник глави АП - ред.) Відповідальний за Херсонську область, а керівник Державного управління справами Сергій Березенко - за Чернігівську, - повідомив Віталій Ковальчук.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини