Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:34:29

На засіданні президії обласної ради погоджено порядок денний наступної сесії

23.04.2015   16:36Агенцiя

23 квітня голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч взяв участь у засідання президії обласної ради, яке провів голова ради Микола Звєрєв. У засіданні взяли участь розробники окремих проектів рішень – керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

На розгляд четвертої сесії обласної ради шостого скликання, яка відбудеться 29 квітня, вносяться 47 питань. Серед них, зокрема, звіт голови ради та низка програм, ініційованих облдержадміністрацією.

Це, перш за все, Програма фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області на 2015-2020 роки. Її розроблено з метою збільшення частки органічної продукції у загальному обсязі валової продукції сільського господарства області. Що, у свою чергу, дасть можливість населенню споживати продукти харчування, які безпечні для здоров’я.

На Чернігівщині працюють 8 операторів органічного виробництва. Щорічно вони повинні проходити сертифікацію, яка торік коштувала від 6 до 12 тис гривень. Фінансова підтримка згідно з цією Програмою стосується саме 100% компенсації витрат за проведення підтвердження відповідності виробництва органічної продукції.

Як зауважив голова облдержадміністрації, прийняття Програми сприятиме просуванню нашої продукції на іноземні ринки та надасть суттєву підтримку виробнику. Адже одне з основних завдань Програми – здешевлення вартості органічної продукції з метою забезпечення її конкурентноздатності на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Далі депутати перейшли до розгляду Програми впровадження комплексу заходів щодо збереження та відновлення меморіальних пам’яток періоду Другої світової війни в Чернігівській області на 2015-2016 роки.

Вона включає в себе проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятниках і пам’ятних знаках, що потребують першочергової реставрації. Реалізація Програми у 2015-2016 роках здійснюватиметься на основі фінансування з обласного та частково з місцевих бюджетів.

До проекту порядку денного майбутньої сесії внесено також питання «Про внесення змін до Програми покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Чернігівської області, військовозобов’язаних, призваних за мобілізацією, та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції на 2015 рік».

Як пояснили членам президії, зміни до Програми внесені з метою розширення можливостей (оптимізації) під час здійснення заходів з надання обласною державною адміністрацією допомоги військовим частинам.

Зазначені зміни розширять коло послуг та номенклатуру спорядження, технічних засобів та речового майна, яке буде придбане і надане військовим частинам за рахунок коштів обласного бюджету.

На засіданні президії обласної ради депутатами також було погоджено внести на розгляд сесії низку майнових, кадрових питань, а також розглянути хід виконання рішень обласної ради та запити депутатів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини