Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:03:59

За результатами весняного обстеження після зимового періоду ямковістю уражено 221,2 тисяч квадратних метрів доріг Чернігівщини

11.04.2015   12:05Агенцiя

Геннадій Зубко доручив головам облдержадміністрацій контролювати ефективне використання коштів на ремонт доріг.

Про це Віце-прем'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України заявив під час селекторної наради з керівниками регіонів. За його словами, стан автодоріг – одне з головних питань, якими повинні опікуватися очільники областей разом з народними депутатами та обласними управліннями автомобільних доріг.

Як повідомив Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, Уряд виділив 2 мільярди 575 мільйонів гривень в цілому на утримання автодоріг країни, з них 1 мільярд 350 мільйонів – на ямковий ремонт. Проте робота у цьому напрямку рухається повільніше, ніж розраховували фахівці. Що перешкоджає ефективному та оперативному використанню коштів – погодні умови чи бюрократичні перепони – кожному голові облдержадміністрації слід розібратися особисто. Також необхідно розробити та затвердити графіки виконання робіт і неухильно їх дотримуватися.

Тож тепер керівники областей особисто мають контролювати цільове використання виділених державою грошей на ремонт доріг та якість виконаних робіт.

Що стосується доріг Чернігівської області, то за результатами весняного обстеження після зимового періоду ямковістю уражено 221,2 тисяч квадратних метрів.

На сьогоднішній день на дорогах загального користування ліквідовано 10 % ямковості. Основна робота – попереду.

Віце-прем'єр-міністр України також зупинився на питанні розсилки спрощеної форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії.

Він наголосив, що ця робота, яка повинна бути завершена до 15 квітня, в цілому по країні виконується вчасно. Проте суттєво відстають Херсонська, Черкаська та Чернівецька області, у яких найменший відсоток розсилки вказаних документів.

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України від 31.03.2015 № 13545/0/1-15 відповідальним за виготовлення і доставку споживачам бланків Заяви та Декларації, а також інструкції про порядок їх заповнення та листівок-повідомлень споживачам в Чернігівській області визначено ПАТ «Чернігівобленерго».

В області обліковується 500 тисяч 200 домогосподарств. На сьогодні доставлено близько 445 тис. комплектів документів, що становить 89 % від загальної кількості домогосподарств.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини