Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:13:21

Змінити Статут Чернігова так щоб громадяни могли пропонувати депутатам проекти рішень

11.04.2015   10:40

Громадські активісти зібрали 18 підписів депутатів Чернігівської міської ради під проектом рішення який відкриє шлях до впровадження процедури місцевих ініціатив в Чернігові.

Проект рішення був зареєстрований в канцелярії Чернігівської міської  ради згідно регламенту, тож міський голова Чернігова Олександр Соколов має включити питання до порядку денного сесії.  Чергова сесія Чернігівської міської ради запланована на 24 квітня.

Розроблений  проект рішення передбачає внесення змін до Статуту територіальної громади міста Чернігова в частині, що стосується процедури місцевої ініціативи – а саме  кількості підписів на підтримку проекту рішення, розробленого активними містянами.  Нагадаємо, що сьогодні аби внести проект рішення чернігівцям на розгляд сесії міської ради по процедурі місцевої ініціативи згідно положень Статуту необхідно  зібрати більше 20 000 підписів городян, що нереально і ніколи не буде працювати. 

Запропонованими змінами до Статуту цю цифру пропонується зменшити до 300 підписів.

Приємно відзначити, що більшість  депутатів до яких зверталася ініціативна  група з проханням поставити свій підпис під проектом рішення не відмовили, це   Олександр Антонов, Іван Бакшун, Василь Білогура, Андрій Вареник, Ірина Должикова, Костянтин Іванов, В’ячеслав Лебідь, Олександр Мельник, Олег Мороз, Олег Русін, Віктор Сехін , Людмила Скоробагатько , Артем Стах, Олександр Ткаченко, Валентина Трахтенберг, Світлана Федорова, Віталій Федотов та Олександр Шкурат.
 
Відмовився підписати лише комуніст Іван Клановець.

Останні новини Чернігівщини

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини