Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:09:49

100 днів. Звіт народного депутата України Валерія Давиденка

26.03.2015   12:29Агенцiя

Народний депутат України по одномандатному виборчому округу № 208, до якого входять Бахмацький, Борзнянський, Куликівський, Менський, Талалаївський райони і частина Ічнянщини, ініціював шість важливих законопроектів для життєдіяльності селян та сільських громад.


Селяни стануть повноправними учасниками аграрного ринку

Завдяки двом Законопроектам, направленим на підтримку і розвиток сімейних фермерських господарств, співавтором яких є Валерій Давиденко, селяни зможуть отримати статус сільгоспвиробника без оформлення юрособи. Законопроекти, направлені на підтримку селян, виводять особисті та фермерські господарства у рівні умови з крупними сільгоспвиробниками. Це означає, що селяни зможуть без посередників поставляти свою продукцію на організований ринок (у бюджетні установи, магазини тощо), а також отримувати за цю продукцію справедливу ціну, співставну з ціною для агрофірм.

№1599 від 23.12.2014 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».
№1600 від 23.12.2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств)».


Бюджетам сіл і селищ повернуть вкрадений ПДФО

Податок на доходи фізичних осіб (простіше, податок на зарплату) – традиційно був основним бюджетоутворюючим податком, який залишався у місцевих бюджетах. Проте, новим Бюджетним кодексом з 1 січня 2015 року 25% ПДФО у громад забрали, переадресувавши до державного бюджету. Таким чином, громади обікрали, та ще й поставили у залежність від трансфертів із районних бюджетів. Прийняття законопроекту, ініційованого Валерієм Давиденком та поданого спільно з групою народних депутатів, дозволить повернути місцевим громадам джерело для фінансування шкіл, дитячих садочків, закладів культури та спорту, проведення водогонів, вуличного освітлення, розвитку інших інфраструктурних об’єктів.

№2019 від 04.02.2015 року «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо недопущення зниження фінансової спроможності місцевих бюджетів в період реформування адміністративно-територіального устрою України)».


Вирішується проблема втрати короткострокових позичок

Новим Бюджетним кодексом вже дозволили місцевим громадам перевести частину свого бюджету (бюджет розвитку) з Держказначейства у банки – щоб уникнути хронічних проблем з платіжною дисципліною. Проте, насправді такий дозвіл є декларативним. Адже, при переведенні бюджету розвитку на обслуговування в банк, місцева громада втрачає право на отримання короткострокових позичок по захищених статтях бюджету. Це може призвести до затримок з виплатами зарплати бюджетникам, оплати енергоносіїв тощо. Із прийняттям законопроекту ця проблема буде врегульована.
№2062 від 06.02.2015 року «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування тимчасових касових розривів місцевих бюджетів)».


Льон і коноплі – джерело нових робочих місць і доходів


Вирощування традиційних сільськогосподарських культур північних та західних регіонів України буде відроджено. Аграрії, які займаються льонарством і коноплярством, нарешті зможуть отримати статус сільськогосподарського виробника та спеціальний режим оподаткування. Раніше ці культури не вважалися сільськогосподарськими, що призвело до занепаду галузі та скорочення великої кількості робочих місць. Законопроект Валерія Давиденка не потребує додаткових видатків з Державного бюджету України, разом з тим спрямований на розвиток АПК, текстильної і легкої промисловості, сприяє імпортозаміщенню та відновленню експортних позицій України на ринках ЄС та світу, збільшення кількості робочих місць, наповнення Державного бюджету України та місцевих бюджетів територіальних громад.
№2061 від 06.02.2015 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо визнання продукції льонарства та коноплярства сільгосптоварами)».


Місцеві ради зможуть самостійно розпоряджатися землями


Завдяки законопроекту, що стосується посилення ролі територіальних громад, значна кількість земель перейде із державної до комунальної власності. Сільські і селищні ради отримають повноваження щодо розпорядження землями, які знаходяться за межами населених пунктів. А прийняття законопроекту щодо проведення земельних торгів, співавтором якого є Валерій Давиденко, значно зменшить рівень корупції у процесі розпорядження земельними ділянками і зробить ці відносини більш прозорими.
№2279 від 03.03.2015 року «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо проведення земельних торгів».


Якісне безкоштовне обстеження у кожному селі Чернігівщини

Завдяки масштабному соціальному проекту «Мобільна медицина – у кожне село» жителі Бахмацького, Менського, Ічнянського та Борзнянського районів отримали можливість на якісне безкоштовне медичне обстеження безпосередньо у селах. В рамках цього проекту центральні районні лікарні отримали від Валерія Давиденка новітнє переносне медичне обладнання - портативний апарат ультразвукової діагностики, геманалізатор крові та електрокардіограф, які допоможуть медикам своєчасно діагностувати різноманітні захворювання і врятувати не одне людське життя. На черзі – Талалаївський і Куликівський райони.


Підтримка Чернігівських спортсменів виходить на новий рівень

Понад 300 спортсменів з 16 областей України, у тому числі і з Луганської та Донецької областей, завдяки підтримці народного депутата України Валерія Давиденка змогли взяти участь у Чемпіонаті України з кікбоксінгу, який пройшов у обласному центрі. Чернігівські спортсмени показали найкращий результат. У кінці квітня збірна команда України поїде на Чемпіонат світу з кікбоксінгу, який відбудеться у Португалії.


Особлива увага – дітям з обмеженими можливостями

Напередодні Новорічних свят Валерій Давиденко відвідав 4 інтернати округу. Він особисто привітав майже 100 вихованців з особливими потребами Березнянської спеціальної загальноосвітньї школи-інтернату із Новим роком, а фітокабінет цього закладу поповнився соковижималками. Нещодавно ці діти побували у Києві, де проходила виставка їхніх робіт. Валерій Давиденко також побував на цій виставці та підтримав своїх маленьких земляків. Надається постійна допомога воїнам АТО, їх родинам, а також переселенцям зі Сходу України. Не лишилися без уваги будинки культури, бібліотеки, школи, дитячі садочки, поштові відділення тощо. Зокрема виділено 200 тисяч гривень на ремонт школи у Батурині, а у с. Горбове Куликівського району вирішено питання збереження відділення Ощадбанку.


Активна участь у житті громади

Валерій Давиденко взяв участь у десяти сходах сіл, де спілкувався із жителями свого округу, давав відповіді на проблемні питання. Також за участі народного депутата у кількох населених пунктах округу відбулися круглі столи на тему: «Як покращити життя у нашому селі: ми зможемо – нам допоможуть». Під час цих зустрічей член Правління Всеукраїнської Асоціації консультантів Людмила Руденко-Кардаш, поділилася досвідом залучення додаткових коштів (грантів) для вирішення соціальних проблем громади. Народний депутат бере активну участь у засіданнях районних рад, Чернігівської обласної ради, колегій районних державних адміністрацій. Працює у тимчасовій комісії з питань оборони Чернігівщини при обласній раді.


Не залишається поза увагою жодне звернення від людей

За весь період роботи було отримано і опрацьовано понад 1000 зверненнь громадян, з яких значна кількість знайшла своє позитивне вирішення. У районних центрах 208-го округу (м. Бахмач, м. Мена, смт. Куликівка, м. Ічня, смт. Талалаївка, м. Борзна) відкрито шість громадських приймалень. Ще дві приймальні працюють у Києві та Чернігові. Кожен бажаючий може отримати безкоштовну первинну юридичну консультацію щодо земельних, майнових, пенсійних, трудових та інших питань. З метою захисту прав громадян направлено 14 депутатських звернень, наразі отримано 8 офіційних відповідей.

Розроблено публічний сайт народного депутата: www.davydenko.com.ua, на якому розміщена вся необхідна додаткова інформація.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини