Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:58:13

Підписано Меморандум про співробітництво у сферах підвищення енергоефективності

05.03.2015   08:01Агенцiя

4 березня відбулася урочиста церемонія підписання чотирьостороннього Меморандуму про співробітництво у сферах підвищення енергоефективності та використання альтернативних видів палива і відновлюваних джерел енергії в Чернігівській області.

Угоду підписано між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою та Всеукраїнською громадською організацією «Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України».

Даним документом передбачено створення та функціонування регіонального паливно-енергетичного кластеру. Це буде зроблено з метою безперебійного та якісного енергозабезпечення в рамках підвищення конкурентоспроможності власної продукції, забезпечення комфортних умов проживання населення та сприяння економічному розвитку регіону.

Метою співробітництва є здійснення спільних заходів з впровадження енергозберігаючих технологій та підвищення енергоефективності, збільшення обсягів виробництва електричної та теплової енергії з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Як зазначив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, складна ситуація на ринку теплової та електричної енергії потребує термінових та системних заходів щодо впровадження енергоощадних технологій. Він також зауважив, що підписання Меморандуму має стати комплексним інноваційним підходом до вирішення проблем у сфері енергозабезпечення.

Сергій Журман також висловив переконання, що плідна співпраця чотирьох сторін у залученні технічної допомоги, грантів та іноземних інвестицій для реалізації в регіоні проектів з енергозбереження найближчим часом дозволить досягти головної мети – надання якісних послуг з теплоенергозабезпечення споживачам області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини