Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:24:14

Латвійці знайомились з потенціалом чернігівських підприємств

03.03.2015   12:46Агенцiя

2 березня під час офіційного перебування в області, делегація Латвійської Республіки на чолі з головою депутатської групи Сейму Латвії з міжпарламентських зв'язків з Україною, секретарем комітету з державного управління та місцевого самоврядування Айнарсом Межулісом на запрошення голови обласної ради Микола Звєрєв та президента Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтина Іванова відвідала низку виробничих підприємств Чернігова.

З технологічним процесом виготовлення власної продукції, латвійських партнерів ознайомили представники ПАТ «Продовольча компанія «Ясен» (директор Анатолій Ясько). Ця компанія є відомим в Україні виробником продуктів харчування. Вона пропонує споживачам продукцію під торгівельними марками «Ясен» (бакалійні вироби), «Kondissima» (кондитерські вироби) та «Остреч» (мінеральна вода s безалкогольні напої). Асортимент кондитерських виробів нараховує більше ніж 150 видів цукерок, печива, зефіру, мармеладу, вафель тощо. Асортимент готової продукції «Ясена» представлено також діабетичною продукцією, що не містить цукру. Для її виробництва використовується лише натуральна сировина, плодово-ягідні концентрати власного виробництва, фруктоза. На підприємстві постійно впроваджуються сучасні технології, удосконалюється рецептура.

Після відвідування ПАТ «Ясен» делегація Латвійської Республіки завітала до компанії ТОВ «Верес» (директор Сергій Сколобивець). Це вітчизняний виробник меблів та текстилю для новонароджених з перших днів життя до 3 років дітей. Меблі підприємства представлені дуже широким модельним рядом, вони відрізняються якістю і безпечністю, які підтверджені відповідними сертифікатами. Латвійські гості побували в цехах підприємства, де побачили, як крок за кроком виготовляються дитячі ліжечка, стільці, комоди, шафи.

За підсумками візитів до «Ясена» та «Вересу», латвійська та українська сторони обговорили питання співпраці, цінової політики та відповідності якості продукції згаданих чернігівських підприємств європейським стандартам.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.