Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:04:36

Прокурор області доповів журналістам про хід розслідувань по Євромайдану. ВІДЕО

21.02.2015   11:05Агенцiя

Сьогодні прокурор Чернігівської області Дмитро Чібісов на брифінгу ля журналістів розповів про хід розслідування в кримінальному провадженні щодо протидії чернігівському Євромайдану в лютому 2013 року.

Прокурор області розповів представникам преси про хід розслідування в кримінальному провадженні щодо протидії чернігівському Євромайдану в лютому 2013 року та роботу органів прокуратури.

Зокрема, про те, що у провадженні повідомлено про підозру службовій особі виконавчої служби — заступнику начальника Центрального відділу Державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції.

На сьогодні досудовим розслідуванням встановлено, що він у якості керівника виконавчої групи організував, контролював та сприяв проведенню незаконного демонтажу та вивозу майна мітинг арів та громадської організації.

При цьому керівник підрозділу виконавчої служби достовірно знав, що судові рішення про знесення установлених у сквері ім. М. Попудренка малих архітектурних форм і звуковідтворюючої апаратури не приймалися та що виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.11.13 р. повинно полягати лише в оголошенні учасникам мирного зібрання його резолютивної частини.

У відповідності до ч. 4 ст. 75 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець під час виконання рішення про заборону вчиняти певні дії або про утримання від вчинення певних дій доводить до відома боржника резолютивну частину такого рішення, про що складає відповідний акт. Після складення акта виноситься постанова про закінчення виконавчого провадження.

Прокурор області запевнив присутніх у тому, що активні слідчі дії з метою встановлення всього кола осіб, які вчинили кримінально-карні діяння в ході придушення чернігівського Євромайдану, продовжується. Всі високопосадовці, винні у вчиненні злочинів, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Також Дмитро Чібісов відповів на запитання журналістів. Зокрема, на запитання журналіста обласної державної телерадіокомпанії «Сівер-центр» Наталії Левочко щодо наявності аналогічних кримінальних проваджень в інших районах області прокурор відповів:

— Так, органами прокуратури Чернігівщини розслідуються також і інші справи, пов’язані з протидією мирним зібранням, а також з іншими правопорушеннями навколо ситуації з Євромайданом. Ці справи неодноразово заслуховувались, останній раз безпосередньо вчора. У їх розслідуванні також є значна активізація. По цим справам, які були незаконно закриті, також прийняті рішення про скасування їх закриття.

Відповідаючи на запитання, прокурор області проінформував про проведення колегії (заходу, який визначає недоліки роботи органів прокуратури та шляхи їх усунення) та координаційну нараду з залученням всіх підрозділів силових відомств. На цій нараді були визначені спільні заходи для усунення недоліків роботи правоохоронних органів та координації їх діяльності. Крім того, вперше було розпочато видання спільного наказу, яким зафіксовано низку єдиних взаємовідносин між усіма структурами, визначено чергування та створено умови для невідкладного обміну оперативною інформацією про події й визначення спільних зусиль для вжиття заходів реагування.

— Ми всі знаємо, які події відбуваються на сході та всій території нашої держави. Це потребує об’єднання всіх чергових усіма структурами силових відомств в одне інформаційне поле для того, щоб оперативно відслідковувати події і реагувати на них.

Крім того, на запитання представників ЗМІ прокурор Чернігівської області Дмитро Чібісов повідомив про фактичне завершення розслідування всіх кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених високопосадовцями — зокрема, керівниками підрозділів управлінь служби надзвичайних ситуацій та державної міграційної служби.

Прокурор області запевнив журналістів, що і надалі буде реальними справами доводити громадськості, що прокуратура здатна захистити людей від беззаконня та відстоювати їх законні права.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини