Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:49:15

Героя України і орден "Золота Зірка" отримала мати загиблого сина із Чернігівщини

21.02.2015   08:55Агенцiя

Василь Прохорський20 лютого у рамках заходів з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні Президент Петро Порошенко вручив нагороди членам родин громадян України, яким посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Від Чернігівської області участь у заході взяла делегація на чолі з виконуючим обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергієм Журманом.

Нагороду від Глави держави отримала Світлана Миколаївна Діденко із смт Дмитрівка Бахмацького району, мати загиблого під час Революції Гідності активіста Майдану Василя Прохорського.

Мешкаючи та працюючи у столиці, Василь узимку 2013—2014 років кожного вечора після роботи та на вихідних йшов на Майдан Незалежності у Києві, де був активним учасником Революції Гідності. Перевагу надавав волонтерській роботі у медичній службі. Допомагав з постачанням медикаментів на Майдан.

Його життя передчасно обірвалося 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській (нині Героїв Небесної Сотні). Допомагаючи медикам завантажувати у карети швидкої допомоги поранених після штурму барикад спецпідрозділом «Беркут», Василь Прохорський загинув від кулі снайпера.

Похований у центрі селища міського типу Дмитрівка Бахмацького району біля Обеліску Слави.

Указом Президента України від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Василю Петровичу Прохорському посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Звертаючись до рідних та близьких національних Героїв, під час церемонії нагородження Петро Порошенко наголосив, що відсьогодні і до скону віків Україна щодвадцятого лютого відзначатиме День Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи Україну.

— Як Глава держави відчуваю колосальну відповідальність перед Героями Небесної Сотні, перед вашими дітьми та батьками, братами та сестрами. Вони померли за те, щоб Україна стала справді незалежною, могутньою, успішною європейською державою.

Ця велика мрія, ця національна ідея не просто обов’язково відбудеться. Вона – вже втілюється в життя. Ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС, а до кінця цього року очікуємо запровадження безвізового режиму. Створили нову українську армію, яка зупинила ворога на далекосхідних рубежах. Згуртувалися в єдину українську політичну націю. Ми єдині як ніколи, а європейська ідея проросла та пустила міцне коріння в усіх регіонах.

Ми проведемо реформи, розбудуємо Збройні Сили та захистимо державність. Як би не було складно, які б ще випробування не випали на нашу долю, я зроблю все, щоб великі жертви, які за останній рік поніс наш народ, не приведи Господи, не виявилися марними. В цьому вам присягаю, — зазначив Петро Порошенко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини