Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:05:26

У прокуратурі області відбулось розширене засідання колегії, присвячене підсумкам роботи та основним завданням на наступний період

18.02.2015   16:46Агенцiя

17 лютого, відбулось розширене засідання колегії прокуратури Чернігівської області. Колегію було присвячено підсумкам роботи прокуратури області, основним завданням на наступний період, а також заходам, спрямованим на підвищення ефективності її діяльності.

Головував на колегії прокурор Чернігівської області Дмитро Чібісов, присутніми були керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області та керівники прокуратур районного рівня.

У своєму виступі прокурор області визначив напрямки, яки мають стати пріоритетом у роботі підлеглих. У першу чергу, це безпека громадян і захист найважливіших об’єктів інфраструктури в умовах запровадження режиму підвищеної військової готовності.

Також прокурори на місцях мають вжити ефективні заходи для виявлення корупційних злочинів серед службових осіб на вищих щаблях державного управління. Ще більшого посилення потребують протидія злочинам у бюджетній сфері, незаконним оборудкам із землею, виявлення злочинних організацій, які здійснюють розкрадання лісу, займаються контрабандою товарів і зброї через кордон, виготовленням і постачанням наркотиків. Окрім того, прокурор області звернув увагу присутніх на ряд інших питань прокурорського нагляду, які потребують вжиття негайних заходів на місцях.

Перший заступник прокурора області В’ячеслав Кривов’яз у своєму виступі наголосив на тому, що зміни в законодавстві (скасування так званого «загального прокурорського нагляду», встановлення мораторію на проведення перевірок органами контролю) вимагають концептуальної зміни підходів до реалізації прокурорами представницьких повноважень. Подання, в яких викладалися вимоги до органів влади і місцевого самоврядування, необхідно замінювати на вжиття заходів представницького реагування.

У минулому році органами прокуратури області заявлено 714 позовів на суму 230 млн. грн., задоволено 740 позовів на загальну суму 178 млн. грн., що вполовину більше від показників попереднього року. Разом з тим, у бюджетній, земельній сфері, в питаннях захисту конституційних прав громадян та на ряді інших напрямків позовна діяльність прокурорів має бути ще значно посилена.

Заступник прокурора області Сергій Івашко в своєму виступі зупинився на питаннях роботи правоохоронних органів на напрямку протидії злочинності. Зокрема, визначив проблемні питання в роботі оперативних підрозділів та шляхи їх вирішення.

Підводячи підсумок, прокурор області Дмитро Чібісов закликав присутніх у нових умовах самовіддано працювати на благо України, підвищення авторитету органів прокуратури та повернення довіри людей.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини