Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:39:41

Чернігівські прикордонники надійно охороняють державний кордон України

17.02.2015   08:31Агенцiя

Майже рік триває посилений режим охорони державного кордону. На українсько-російській ділянці кордону у межах відповідальності Чернігівського прикордонного загону забезпечено його недоторканість, безперебійну роботу всіх пунктів пропуску та належну безпеку осіб, які перетинають державний кордон. Про це повідомив начальник Чернігівського прикордонного загону Ігор Тимчук на черговому брифінгу для ЗМІ.

Ігор Тимчук

Ігор Тимчук

— Ми збільшили щільність служби, облаштували другий рубіж(контрольно-пропускні блокпости) та проводимо різні контрольно-режимні заходи із залученням місцевих жителів прикордонних населених пунктів, - зауважив він. Прикордонний загін укомплектовано необхідною технікою. Зокрема, минулого року отримали більше 50 одиниць техніки. Найближчим часом на допомогу прикордонникам прийде новий екскаватор, мікроавтобуси, а також броньована та вантажна спецтехніка.

Як тільки надійде фінансування, у рамках загальнодержавної програми «Стіна», планують продовжити роботи з облаштування державного кордону. Зокрема, збільшити довжину протитранспортного рову і встановити наглядові вежі.

Загалом, за словами Ігоря Тимчука, проведення цих заходів позитивно вплине на стан охорони державного кордону і суттєво підвищить рівень захищеності.

Високий морально-психологічний стан особового складу дозволяє прикордонникам надійно охоронять державний кордон України. Разом з тим, триває підбір громадян на військову службу за контрактом та у рамках четвертої хвилі часткової мобілізації. Усім бажаючім з питань проходження служби у прикордонних військах, необхідно звертатися за телефоном (04622) 5-80-17 або 067-460-84-41.

Характеризуючи результати роботи загону за минулий рік, Ігор Тимчук, зокрема зазначив, що кількість пропускних операцій у пунктах пропуску зменшилась у два рази. За минулий рік через державний кордон пропущено понад 3 мільйони громадян і 650 тисяч транспортних засобів. Більше 6 тисяч осіб з різних причин не потрапили до України. До адміністративної відповідальності було притягнуто майже 1,5 тисяч порушників, на яких накладено штраф у сумі більше 600 тисяч гривень. Спільно з митниками у пунктах пропуску було вилучено 131 одиницю різноманітної зброї, майже 1 тисячу набоїв, а ще понад 250 грамів вибухових та більше 2 кілограмів наркотичних речовин.

Незважаючи на те, що протягом минулого року протоколів про вчинення корупційних діянь проти персоналу загону не складалося, мали місце 9 кримінальних справ. За вироками судів 4-х військовослужбовців було засуджено, ще 15 — звільнені з роботи. На телефон довіри надійшло 32 повідомлення про протиправні дії персоналу. У кожному випадку було проведено службове розслідування, за результатами якого 118 військовослужбовців притягнуті до адміністративної відповідальності.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини