Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:58:56

Чернігівська міська рада підтримала мирний процес врегулювання ситуації на Донбасі

16.02.2015   17:32

Чернігівська міська рада одноголосно підтримала звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламенської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані "ДНР" і "ЛНР" – терористичними організаціями.

Проект відповідного рішення затверджений під час пленарного засідання 48-ї (позачергова) сесії Чернігівської міської ради 6 скликання, яка відбулось 16 лютого.

Крім того, депутати міської ради прийняли Заяву про підтримку мирного процесу політичного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Ми, депутати Чернігівської міської ради, від імені громади міста Чернігова заявляємо про підтримку Президента Укораїни, Верховного Головнокомандуючого Збройних Сил України Петра Порошенка в його діях, вчинених після Постанови Верховної Ради України від 27 січня 2015 року №129-VІІІ, що направлені на мирний процес політичного врегулювання ситуації на Донбасі, - йдеться у Заяві.

Особливі сподівання депутати, як і весь український народ, покладають на виконання останніх Мінських домовленостей, досягнутих шляхом важких Переговорів Президентів України, Франції, Росії та Канцлера Німеччини за потужної міжнародної підтримки.

Депутати заявили про повну підтримку Президента в його намаганнях жодним необережним кроком або невиправданим пострілом не втратити надзвичайно важливу для України та світу можливість відновити мир. У документі наголошено, що "це – шанс розпочати тривалий та важкий мирний процес політичного врегулювання на Донбасі, який не може бути упущений", адже "стримати загрозу війни в цивілізованому світі – наша спільна мета".

На розгляд позачергової сесії внесено також питання "Про найменування площі міста". З метою вшанування памяті загиблих учасників масових акцій громадського протесту в м. Києві, які відстоювали європейські цінності на Майдані, та враховуючи пропозиції громадськості міста і комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова міська рада вирішила найменувати площу на перехресті проспектів Миру та Перемоги площею Героїв Небесної Сотні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини