Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:23:55

Роботодавці Чернігівщини прагнуть бути почутими!

16.02.2015   12:18Агенцiя

З Чернігова у Києві нас не чують, переконані чернігівські підприємці, які оголосили безстрокову акцію протесту проти свавілля керівника Фіскальної служби в області.

І тому 13 лютого на прес-конференції в УНІАН вони звернулися зі своїми вимогами до керівника фіскальної служби України І.Білоусова та пояснили причину конфлікту між податківцями та підприємцями.

У Чернігові акція протесту розпочалася 3 лютого. У ній взяли участь підприємці та бізнесмени, робітники приватних фірм. Всього на акцію протесту зібралися представники 14 районів області. За словами керівника спілки роботодавців області Віктора Лазаря в цей день зупинилися 43 підприємства Чернігівщини.

- Цей конфлікт виник через те, що немає довіри до нинішнього керівника обласної фіскальної служби Степана Дусяка, - розповів Віктор Лазар.

За його словами нинішній керівник обласної фіскальної служби не дотримався своїх обіцянок, які він дав під час погодження його кандидатури Штабом національного спротиву, та просто образив усю підприємницьку спільноту Чернігова та області.

- Степан Павлович дуже мудро під час першої зустрічі розказав нам, як він буде міняти систему, як буде викидати з роботи тих людей, які у «схемах» працювали і побіцяв, що разом ми змінимо систему, буде партнерство і будемо працювати. І у владу ніхто із «вчорашніх» не прийде. Що сталося на справді? А сталося те, що Степан Павлович просто «реставрував» тих людей, які повтікали, були на лікарняних. Це і свого першого заступника, і голову міської податкової адміністрації, - сказав Віктор Лазар.

На його думку, чиновник не дотримав слова і під час формування Громадської ради при обласній фіскальній службі, викинувши зі списку її членів, дійсно розумних підприємців.

Але найголовніше, що під час мирного мітингу керівник податкової служби залучив до охорони свого кабінету сторонніх осіб, які сприяли ескалації конфлікту.

- Я думаю, що якби у нього була честь як у держслужбовця, то він сам би міг піти у відставку. Але він не хоче цього робити. Ми писали листа Білоусу, але він також нас не чує. Не знаю навіщо йому потрібен Степан Дусяк у Чернігівській області, але я переконаний, що Чернігівщині такий керівник не потрібен, - переконаний Віктор Лазар.

Керівник Чернігівської ТПП у своєму виступі зазначив, що його організація солідарна із підприємцями Чернігівщини і додав:

- Цей керівник втратив довіру, не встигнувши її отримати. Адже був простий шанс врегулювати конфлікт під час формування громадської ради. Громадська рада – це і контроль громадськості, це і голос громадськості, це власне і є фактична побудова приватно-державного партнерства.

Також Костянтин Іванов зауважив, що замість того, аби демократично створювати дорадчий орган керівник ГУ ДФС в Чернігівській області зробив це звичайним бюрократичним шляхом і тим самим відмовився від діалогу.

- В сучасних умовах, коли політика президента Петра Порошенка, Уряду та сам стан суспільства України в умовах війни консолідує нас, кожен державний службовець на своєму місці, а податківець тим більше,  має робити все можливе для об’єднання суспільства, прагнути до гармонії, але в даній ситуації ми спостерігаємо зовсім протилежне, - сказав Костянтин Іванов.

Діалог влади і бізнесу є важливим для обох сторін, переконаний голова Чернігівської обласної ради Микола Звєрєв, який також взяв участь у прес-конференції.

- Це діалог з тими, хто платить податки, наповнює бюджет, створює національне багатство. Без бізнесу, без успішної роботи підприємців неможливий вихід з економічної кризи. На превеликий жаль такого діалогу на рівні фіскальної служби в Чернігівській області не відбулося, - сказав Микола Звєрєв.

На його думку у Чернігівській області є багато достойних фахівців, і важливо не повторювати помилки минулого, призначаючи на керівні посади «варягів». А якщо вже і призначати, то це мають бути спеціалісти, які будуть виконувати закон, проводити реформи, працювати на благо області та її мешканців.

Саме тому керівник обласної ради та в.о. голови Чернігівської ОДА підтримали звернення підприємців та громадськості щодо звільнення з посади керівника ГУ ФСУ в Чернігівській області.

Голова асоціації роботодавців Чернігівщини Сергій Берестовий зазначив, що неодноразово під час зустрічей з керівником обласного управління Фіскальної служби намагався встановити контакт та налагодити взаєморозуміння.

- Зараз нам всім потрібне розуміння. Але у даній ситуації розуміння якесь однобоке, рух відбувається тільки в одну сторону. І скільки ми не доводили, що є проблеми з різних питань: кадрові, застарілі договори, експортери, бідність аграрної області. У відповідь від керівника ГУ Фіскальної служби в Чернігівській області чули одне: в країні погана ситуація, нічим допомогти не можна. Це і стало останньою краплею виходу на Податковий майдан у Чернігові. Податківці хочуть, щоб всі платили податки, не розуміючи, що курицю, яка несе золоті яйця, не можна постійно вбивати, її потрібно кормити та берегти, - сказав підприємець.

Сергій Берестовий зазначив, що намагання керівника обласної фіскальної служби перевести конфлікт в площину особистісного з’ясування стосунків типу «Берестовий-Дусяк», не відповідає реальному стану справ. Адже він представляє раду підприємців Чернігівщини, а також експортерів області і практично всі вони опинилися у скрутному становищі через неповернуте ПДВ. І це при тому, що Уряд і Прем’єр-міністр давали пряму вказівку допомагати реальному сектору економіки, особливо експортерам, які працюють з країнами ЄС.

Також учасники прес-конференції висловили припущення, що можливо пан Дусяк і хороший фахівець, можливо він потрібний на посаді десь у київських кабінетах, але він не зміг налагодити ніяких відносин з підприємцями, громадськими організаціями.

- Жодні наші вимоги не отримали ніяких рішень або пропозицій по їх вирішенню. Наш виступ на УНІАН є одним з останніх криків душі підприємців про те, щоб нас почули тут на Печерських пагорбах, - наголосили підприємці.

На думку заступника голови Чернігівської міської профспілкової організації “Підприємець” Дмитра Нікішина ще однією з основних причин конфлікту бізнесу з контролюючими органами це небажання останніх змінювати кадрову політику, адже люди змінюють посади, але своє ставлення до обов’язків – ні.

- Ми звертаємося до керівників фіскальної служби на місцях із скаргами на рішення діяльності/бездіяльності, потім до ФСУ і лише потім йдемо до суду. Задоволених скарг у фіскальних органах у нас немає. Але всі ці скарги без винятку задовольняються у суді. Після цього ми знову звертаємося до керівників на місцях і просимо вжити заходів щодо тих працівників, які незаконно виносили рішення. І знову не отримуємо відповіді, - розповів Дмитро Нікішин.

За його словами, за період з 1 січня 2011 по 1 липня 2014 жоден з працівників не був покараний за неправомірні дії. Дмитро Нікішин переконаний, що якби кожен з працівників контролюючих органів за свої помилки або перевірки ніс персональну відповідальність, то він зовсім по-іншому ставився б до своїх обов’язків.

Підприємці пообіцяли, що акція протесту у Чернігові продовжиться до тих пір, поки не буде звільнено очільника обласної фіскальної служби.

- Ми будемо домагатися, щоб ГУ ФСУ в Чернігівській області очолила людина, яка здатна підтримувати діалог між платниками податків і податковою. Вже зараз ми плануємо подальші наші дії. Ми вважаємо, що це питання є принциповим і ми будемо боротися до кінця, - наголосив Костянтин Іванов.

На думку підприємців суспільство має змінюватися. І вони почали з себе. Так 4 березня минулого року пройшов з’їзд роботодавців та підприємців Чернігівщини, на якому всі учасники – 500 людей – поклялись не давати хабарів. Крім цього, бізнесмени активно беруть участь у розбудові громадянського суспільства, допомагають армії, займаються волонтерством. Тільки в перші дні антитерористичної операції підприємці перерахували танковій бригаді 700 тисяч гривень, бо не було жодного акумулятора і жодного літра пального.

Також вони вважають, що Чернігівщина має достатньо кваліфікованих кадрів, які достойні займати керівні посади. Область підтримує політику Президента і Уряду.

- У нас сьогодні продержавницька позиція. Так я хочу сказати, що у нас в Чернігівській області немає кадрового голоду. Не треба нам давати варягів, вони нам вже остогидлі. Десять років у нас нема ні чернігівського голови обласної державної адміністрації, ні очільника міліції, ні прокурора місцевого.  Але ж у нас вистачає професійних своїх кадрів. Чому ми говоримо про це? Бо приїжджають варяги і нічого не змінюється. Якщо людина працює і живе в області, то вона має моральні зобов’язання і відповідальність перед сусідами, друзями та знайомими, тут живуть її діти. І якщо завтра звільнили, але все одно їй далі жити тут, - сказав Віктор Лазар.

Також підприємці повідомили, що чергова акція протесту проти свавілля начальника обласної ДФС (податкової)  служби у Чернігівської області Дусяка С.П та його найманців відбудеться 18 лютого 2015 року о 10:30,  за адресою: м. Чернігів, вул. Комсомольська,11.

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини