Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:07:12

Організатори знесення пам’ятників на Алеї героїв у Чернігові зробили заяву

10.02.2015   16:19Агенцiя

Учора у Чернігові були знесені погруддя двох пам’ятників. Організаторами заходу виступили активісти організації "Третя позиція".

У своїй заяві представники цієї організації сказали наступне:

"Як ми й обіцяли, продовжуємо очищати місто Чернігів від слідів тоталітаризму і російської комуни: вчора нами було знесено погруддя Антонову- Овсієнку та Подвойському. Їх передано в історичний музей імені В.Тарновського.

Знесенню з Алеї героїв також підлягають погруддя інших анти українців – Юрія Коцюбинського, Віталія Примакова, Миколи Щорса, Миколи Кропив’янського. Проте ми не зробили цього зараз, щоб дати міській владі можливість самим ухвалити рішення. Нагадуємо, що ми давали час міському голові Соколову та міській раді на виконання волі громади по очищенню міста від символів радянської окупації. Влада проігнорувала нашу вимогу. Довелося діяти самим. Якщо ж влада й зараз буде зволікати – будемо не тільки пам’ятники зносити, але й виносити з кабінету міського голову. Терпіння у нас не безмежне.

До теми: Пам’ятники таки знесли і перенесли. ВІДЕО

Ми добре пам’ятаємо як міська та обласна влада 8 років ігнорували рішення судів та змушували нас терпіти гидкий намет московського патріархату під Катерининською церквою. Більше такого знущання над українцями ми не допустимо!

Також чекаємо чіткої і зрозумілої реакції виконуючого обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана та голови обласної ради Миколи Звєрєва у формі розпорядження про очищення сіл і міст Чернігівщини від символів тоталітаризму. Саме до цих людей у нас виникає чи не найбільше запитань. Якщо вони прийшли на посади, прикриваючись ідеалами Майдану, щоб, як і минула влада, дерибанити бюджет, не робити практично нічого для оборони краю, то ми спитає прямо і з них. Ми даємо владі два тижні на роздуми, інакше ми сомостійно очистимо Чернігівщину від символів тоталітаризму.

В Україні сьогодні фронт проходить не тільки на Донбасі, але й тут, на Чернігівщині. Це фронт боротьби з комуністичною ідеологією, яка європейськими інституціями визнана людино ненависницькою".

До теми: Вандалізм на Алеї Героїв? Або "революційна доцільність" проти закону

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини