Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:11:45

Міністр аграрної політики та продовольства України відвідав Чернігівщину

07.02.2015   10:21Агенцiя

6 лютого на Чернігівщині з робочим візитом перебуває Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Візит високопосадовця розпочався із зустрічі з в.о. голови обласної державної адміністрації Сергієм Журманом, під час якої обговорено найбільш актуальні питання розвитку агропромислового сектору економіки регіону.

Зокрема, увагу Олексія Павленка було акцентовано на проблемах галузі, вирішення яких потребує допомоги центральних органів виконавчої влади. Це, передусім, заходи щодо збільшення чисельності поголів’я тварин в аграрних підприємствах регіону, розвиток інфраструктури сільських територій тощо.
Як зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України, він відкритий до спілкування та спільного пошуку шляхів вирішення нагальних питань розвитку АПК Чернігівщини.

В ході робочого візиту Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко взяв участь у нараді з керівниками обласних служб агропромислового комплексу та базових агроформувань Чернігівської області.
На початку наради Олексій Павленко наголосив, що попри складну економічну та політичну ситуацію в країні, аграрна галузь – єдина, яка щороку демонструє зростання і залишається прибутковою. Особливо це стосується агроекспорту. За його словами, Україна відома у світі не лише як країна, що захищає свою територію від агресора, а й як держава, що займає лідируючі позиції у вирощуванні та продажі зернових культур.

Міністр розповів присутнім, що чекає аграрний сектор в 2015 році з точки зору бюджету та державної політики. Віт також ознайомив сільгоспвиробників з основними напрямками діяльності в аграрній галузі – дерегуляцією, дотриманням продовольчої безпеки, експортом на ринки ЄС, Азії та зокрема Китаю. Також були розглянуті шляхи залучення інвестицій в аграрний бізнес. Олексій Павленко наголосив, що в цьому році очікується збільшення квот для сільгоспвиробників на ринках ЄС.
– Мінагрополітики веде перемовини з Нацбанком та комерційними банками щодо кредитування. Адже аграрному бізнесу потрібні довгострокові кредити на вигідних умовах, - зауважив Міністр.

Під час наради Олексій Павленко отримав багато гострих запитань від провідних сільгоспвиробників Чернігівщини, які, зокрема, стосувалися вирішення проблем з відшкодуванням ПДВ, перевірок підприємств контролюючими органами, проблем з приєднанням до електромереж, ефективного використання земельних ресурсів та відповідальності агробізнесу за розвиток територій.
Відповідаючи на них, посадовець зазначив, що усі проблеми та пропозиції виступаючих будуть уважно розглянуті. Також він пообіцяв передати питання, які знаходяться поза його компетенцією, до інших міністерств – зокрема, до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Незважаючи на військові дії в країні, сезон весняно-польових робіт має пройти на високому рівні. На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, спілкуючись з центральними та регіональними засобами масової інформації, під час перебування з робочим візитом на Чернігівщині.
Цього року для Уряду аграрна галузь є пріоритетною. Через скорочення на третину експорту продовольства до Росії, зараз необхідно шукати нові ринки збуту. Зокрема, варто зосередити увагу на співпраці з ЄС. При цьому Україна розпочинає активну роботу з ринками Африки та Азії.
— Уряд має мету цьогоріч відкрити кордони з ЄС щодо експорту нашої молочки, яловичини та свинини. Зараз досить продуктивно співпрацюємо з Китаєм. Чимало продаємо і зерна. Бренд «українська продукція» є досить відомим у світі, — зазначив Олексій Павленко.

Після спілкування з пресою, Міністр аграрної політики та продовольства України і керівництво облдержадміністрації поклали квіти до стенду пам’яті героїв Небесної сотні.

У ході одноденного візиту на Чернігівщину Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко відвідав два потужних агропідприємства області.

Під час ознайомлення з роботою підприємства з приймання та переробки зерна «Млибор» (Чернігів) урядовець оглянув зерносушарку. У цілому, за словами голови правління ПАТ «Млибор» Володимира Омелюха, для сушки зерна на підприємстві використовуються чотири зерносушарки загальною потужністю 2700 тонн за годину.
За якістю зерна і хлібопродуктів пильно наглядає сертифікована лабораторія.
Голова правління також повідомив Міністру аграрної політики та продовольства України про те, що елеватор має потужності і з виробництва борошна. Але через недостатні обсяги замовлень млин законсервували.

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко ознайомився також з роботою молочно-товарного комплексу приватного акціонерного товариства «Чернігівське головне підприємство по племінній справі в тваринництві», що у селі Довжик Чернігівського району. Урядовець оглянув приміщення для вирощування молодняку, корівник на 500 тварин та доїльний зал типу «Паралель».
Голова спостережної ради приватного акціонерного товариства Віктор Ланько поінформував, що підприємство спеціалізується на виробництві та реалізації сільськогосподарської продукції – молока, спермопродукції, зернових культур. За його словами, кожного року у господарстві щось будують. Так, на початку 2015 року збудовано приміщення для утримання молодняку великої рогатої худоби.

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко високо оцінив роботу сільгоспвиробників підприємства, які досягли значних успіхів у галузі тваринництва.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.