Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:14:37

Бунт на Чернігівщині – підприємці проти податкової

05.02.2015   14:37Агенцiя

4 лютого, підприємці та роботодавці Чернігівської області зібралися в дискусійному клубі «Експертна думка» аби донести до відома громадськості свою позицію в мирній акції протесту, що переросла в конфлікт, між головою Державної фіскальної служби в Чернігівській області Степаном Дусяком та представниками бізнесу і громадськості.

3 лютого 2015 року біля приміщення ДФС в Чернігівській області відбувся страйк, який від самого початку носив мирний характер і, не зважаючи на провокації з боку невідомих осіб, залишався таким до кінця. За словами Сергія Берестового та Віктора Лазаря, протестуючі намагалися зачитати пану Дусяку свої вимоги, однією з яких було його звільнення, але їм перешкоджали люди в формі та балаклавах, що представилися бійцями батальйона Азов, та цивільні, що ніби-то були журналістами від Правого сектору. Зареєсторованими, як учасники протестних дій, чи акредитованими, як журналісти, вони не були. Це наштовхнуло представників підприємців на думку, що голова ДФС в Чернігівській області найняв охорону, аби захиститися від мирного протесту.
Таку думку, вважає Костянтин Іванов, підтверджує офіційна заява представників батальйону Азов про те, що представники підрозділу до Чернігова не направлялися, а подібні акції не планувалися.

«Тільки за те, що Дусяк спостерігав за конфліктом невідомих бійців та волонтерів, що також брали участь в протесті проти самовільних дій ДФС, його треба звільнити», - впевнений Сергій Берестовий. Костянтин Іванов та інші підтримують цю ідею, додаючи, що його особисті риси, які він проявив, перебуваючи на такій високій посаді, характеризують його як не гідного чиновника та людину, а сам Степан Дусяк має бути люстрований.

Павло Бистров впевнений, що такі «дусяки» - наймані менеджери повинні звітувати перед народом, у якого і знаходиться реальна влада.

«У нас війна з реальним ворогом на Сході, але війна і в тилу, це війна з корупцією», - зазначив Володимир Демиденко, додавши, що керована ним антикорупційна спілка «Совість» починає перевірку діяльності чернігівської податкової та розгляне всі, факти надані громадянами з цього приводу.
Обурені підприємці запевнили присутніх представників ЗМІ та громадськості в безстроковості свого протесту доки не будуть виконані всі їх вимоги, головними серед яких є звільнення нинішнього керівника ДФС в Чернігівській області, обрання нової Громадської ради при обласній податковій, членами котрої мають стати представники роботодавців Чернігвщини, тобто реальні платники податків, а не лише чиновники та їх родичі.

Нагадаємо, представники громадських організацій, підприємці, представники профспілок та об’єднань роботодавців Чернігівщини заявили про неприйнятні дії податкових органів в Чернігівській області та розказали про скандальне створення Громадської ради при Державній фіскальній службі в Чернігівській області з недопущенням до її роботи представницького органу сторони роботодавців.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.