Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:43:03

Чернігівська "Батьківщина" ініціює звернення до міст-побратимів щодо агресії Росії

05.02.2015   10:30Агенцiя

Фракція ВО «Батьківщина» пропонує своїм колегам у Чернігівській міській раді визнати Російську Федерацію країною-агресором, а так звані ЛНР і ДНР – терористичними організаціями. Відповідний проект рішення зареєстровано 3 лютого 2015 року.

За словами голови фракції Владислава Кухаря, батьківщинівці пропонують направити звернення своїм колегам в міста-побратими Чернігова, зокрема в Брянськ (РФ), Габрово (Республіка Болгарія), Гомель (Республіка Білорусь), Градець?Кралове (Чеська Республіка), Меммінген (ФРН), Митіщі (РФ), Петах?Тіква (Ізраїль), Прілеп (Республіка Македонія), Псков (РФ), Огре (Латвійська Республіка), Ростов (РФ), Тарнобжег (Республіка Польща).

«Згідно заяви верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раад аль Хуссейна, на сьогоднішній день в ході неоголошеної проти нас війни, Україна втратила вбитими 5 358 людей, ще 12 235 людей отримали поранення.

Кращі сини та доньки Чернігова захищають рідну українську землю від загарбників терористів. Вже 25 чернігівських родин отримали похоронки з цієї неоголошеної війни. Час мовчання минув. Якщо будемо мовчати далі, війна прийде до порогу кожного будинку, у сім ї не лише українців, але й кожного, хто закриває очі на очевидну загрозу миру у всьому світі», – йдеться у заяві батьківщинівців.

Відтак депутати підтримують звернення Верховної Ради до ООН та інших міжнародних інституцій та просять всіх людей доброї волі, представницькі органи країни, до яких адресовано заяву, зробити все можливе задля недопущення розгортання Третьої світової війни.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини