Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:07:46

Особливе завдання — інформування населення про можливі загрози

03.02.2015   08:59Агенцiя

Перебуваючи в Запорізькій області, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів виїзне засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій. У засіданні, яке проходило в режимі селекторної наради, від Чернігівщини взяли участь в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, керівники окремих структурних підрозділів ОДА, силового блоку, управління ДСНС України в області.

Як зазначалося, встановлення режиму підвищеної готовності в двох областях держави дозволило оперативно реагувати на надзвичайні ситуації. За оперативними даними на сьогодні з Дебальцева евакуйовані більше 2 тисяч громадян. На сході країни працює мобільно-рятувальний центр, розгорнуті пункти для обігріву та надання психологічної допомоги населенню.

Зважаючи на збільшення евакуйованих мешканців із зони проведення АТО, Арсеній Яценюк доручив керівникам областей провести інвентаризацію всіх недобудованих об’єктів нерухомості з метою їх скорішого завершення та розселення громадян, які вимушені переселятися в інші регіони держави.

Прем’єр-міністр України також доручив розробити для відділень служби порятунку та органів влади на місцях опитувальник, який містить відповіді на запитання щодо цивільного захисту населення.

Через підвищення терористичної активності, виявлення замаскованих вибухових пристроїв у дитячих іграшках, книжках, пачках від цигарок, пляшках з під води, Арсеній Яценюк поставив завдання — провести широку інформаційну кампанію серед населення щодо можливої небезпеки.

— Особливе завдання – це інформування населення. По всіх областях - розіслати ці фотокартки й інструкції, як себе поводити, — наголосив він. У першу чергу таку роботу треба провести на територіях, прилеглих до зони проведення антитерористичної операції.

У свою чергу, керівники областей доповідали про готовність створених мобільних оперативних груп до реагування на можливі надзвичайні ситуації, забезпечення перевезення людей, які переміщуються із зони АТО, приведення у належний стан захисних споруд, налагодження системи оповіщення та навчання населення діям у випадку надзвичайних ситуацій.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.