Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:00:18

Ім’я редактора Городнянської газети використали для сепаратистської пропаганди

27.01.2015   15:55

На війні, кажуть, усі засоби гарні. У війні інформаційній – так само. Днями на російському сайті використали фейковий акаунт редактора газети «Новини Городнянщини» Леоніда Якубенка для пропаганди сепаратизму.

Сайт, здавалося б, зовсім мирний: інтернет-портал ProШколу.ru, на якому висвітлюються і обговорюються проблеми шкільної освіти в сусідній державі. Тим не менше, біля логотипу ресурсу можна знайти великий банер «Помощь Новороссии от волонтеров Москвы». І в коментарях часто ведуться дискусії, далекі від шкільної тематики.

Саме в коментарях несправжній Леонід Якубенко і відстоював сепаратистські ідеї й так звані ДНР і ЛНР.

Дивним виглядає вже те, що заслужений журналіст України чомусь реєструється і активно дискутує на шкільному порталі. Понад те, автор фейкового акаунту вочевидь навіть не підозрював, що Леонід Якубенко… не має навичок роботи на комп’ютері.

Ось що повідомив редактор газети:
– Ті коментарі, звісно ж, я не писав, бо, на жаль, досі не вмію працювати на комп’ютері. Я їх і не читав, бо коли 26 січня мої колеги відкрили цю сторінку на порталі, там тексту вже не було, його, ймовірно, вилучили, зостався тільки фотознімок. Колеги, звичайно ж, сприйняли все це як підробку.

Леонід Якубенко вже звернувся з відповідною заявою до Служби безпеки України з проханням розслідувати цей випадок. Однак деякі місцеві політичні діячі зробили власні висновки й винесли обвинувальний вердикт, розгортаючи проти редактора «Новин Городнянщини» свою кампанію і переслідуючи свої цілі.

Отож, поки в зоні АТО рвуться міни і снаряди, інформаційна агресія ведеться без просторових і часових обмежень. І її жертвою може стати кожен.

 

Олександр НАЗАРЕНКО, голова Асоціації регіональних ЗМІ

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.