Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:16:54

Громадськість Чернігівщини обговорила як проводитиме люстрацію

24.01.2015   11:22Агенцiя

Про те як проходитиме люстрація на теренах Чернігівщини йшла мова під час засідання «круглого столу» на тему: «Правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації). Контроль громадськості за процесом очищення влади (люстрації)», яке відбулося 23 січня.

Участь у заході, організованому Головним управлінням юстиції у Чернігівській області, взяли представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Заступник начальника Головного управління юстиції області Володимир Бобруйко розповів присутнім про основні засади Закону України «Про очищення влади». Зокрема він звернув увагу на посади, які потрапляють у коло дії люстрації та порядок проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами 3 і 4 статті 1 Закону України «Про очищення влади»

На сьогодні, у відповідності до Закону «Про очищення влади», в цілому по країні звільнено з посад 375 чиновників та правоохоронців. З них більше ста звернулися до суду з позовом про поновлення на роботі.

Також Володимир Бобруйко повідомив про створення при Мін’юсті робочої групи, яка працюватиме над розробкою концепції вдосконалення люстраційного законодавства. Планується, зокрема, розширити коло осіб, що підлягають люстрації.

Представники громадскості Чернігівщини висловили пропозицію розробити єдине положення про проведення люстрації та створення органу, що прийматиме відповідні рішення. Ці рішення матимуть лише рекомендаційних характер.

Учасники «круглого столу» планують провести обласний форум громадських об’єднань з питання очищення влади. На нього також запрпонували запросити керівників області, народних депутатів України та депутатів обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.