Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:34:44

Облрада планує відкликати всі повноваження Чернігівської обласної ради, що делеговані Чернігівській ОДА. ДОКУМЕНТ

23.01.2015   09:29Агенцiя

У "зв’язку з тривалою відсутністю призначення голови Чернігівської ОДА", з "метою недопущення колапсу в життєзабезпеченні територіальних громад області" обласна рада вирішила відкликати всі повноваження Чернігівської обласної ради, що делеговані Чернігівській обласній державній.

Цей проект документа не виносився ні на засідання Президії облради ні розглядався на комісіях.

Проект рішення подає заступник голови обласної ради В.В.Мельничук

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ
(двадцять третя сесія шостого скликання)

__ ____________ 2015 року
м.Чернігів

Реалізуючи право народу України на самовизначення та безпосереднє здійснення влади, відповідно до статті 5 розділу І та розділу ХІ Конституції України, згідно з Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, у зв’язку з тривалою відсутністю призначення голови Чернігівської обласної державної адміністрації, з метою недопущення колапсу в життєзабезпеченні територіальних громад області, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада вирішила:
1.Відкликати всі повноваження Чернігівської обласної ради, що делеговані Чернігівській обласній державній адміністрації згідно зі статтею 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
2.Для виконання вказаних повноважень утворити виконавчий комітет Чернігівської обласної ради.
3.Обов’язки голови виконавчого комітету Чернігівської обласної ради тимчасово покласти на голову обласної ради. Обов’язки заступника голови виконавчого комітету покласти на заступника голови обласної ради. 4.Встановити, що до затвердження на сесії складу виконавчого комітету Чернігівської обласної ради обов’язки членів виконавчого комітету тимчасово виконують керівники відповідних структурних підрозділів обласної державної адміністрації.
5.Контроль за виконанням рішення покласти на голову обласної ради.


Голова обласної ради М.В.Звєрєв

Проект рішення подає: Заступник голови обласної ради В.В.Мельничук
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.