Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:25:01

Прогнози: Oбласть відійде бізнесменам?

22.01.2015   17:50Агенцiя

На Чернігівщині досі немає губернатора. Це факт. Хто саме очолить область, можна лише припускати.

Варто сподіватися, що це відбудеться вже скоро, бо куди ж далі –  губернаторське крісло ось уже котрий місяць порожнє.

Серед багатьох кандидатур, яких так чи інакше «сватали» на керівника Чернігівської облдержадміністрації, сьогодні ймовірніше, що це буде представник найвпливовішої політсили в країні «Народного фронту». Прем’єрська партія, вигравши парламентські вибори, перед  виборами місцевими усіма способами тепер зміцнюватиметься на місцях.
Це цілком логічно. А тут, як кажуть, сам Бог велів. Тим більше, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв питання Чернігівського губернатора вирішити  найближчим часом.

В обласній пресі вже прозвучало прізвище, кого «Народний фронт» хотів би бачити на посаді голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Володимир Хоруженко. 1980 року народження, депутат обласної ради, обраний за партійним списком від політичної партії Арсенія Яценюка «Фронт змін», секретар постійної комісії облради з питань бюджету та фінансів.  

Кандидатуру Хоруженка  любіює його безпосередній керівник Валентин Запорощук, депутат облради  (від Партії регіонів (!)), він же голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів.  До того ж, як повідомляє сайт Чернігівської обласної ради, Володимир Хоруженко працює заступником фінансового директора ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат», фактичним власником якого є якраз той таки пан Запорощук.

Запорощук – людина впливова, як віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців, має чимало виходів на вище керівництво країни.

Тож, якщо Хоруженка вдасться «просунути» на високу посаду, Запорощук по суті отримає собі в підлеглі губернатора і вплив на всі фінансові потоки  в області.

Іншими словами, фінансову політику Чернігівщини диктуватиме голова комісії з питань бюджету та фінансів обласної ради – сам розподілив, сам витратив.

Микола Русов
PR

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.