Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:15:08

Чернігівщина - одна з областей, де було багато правопорушень під час дочасних виборів до ВРУ

14.01.2015   13:20Агенцiя

444 кримінальних проваджень розпочато під час виборів народних депутатів, 33 особам вже оголошено про підозру. Про це у сьогодні написав глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці Facebook.

Зазначається, що станом на 14 січня під час передвиборчої кампанії, голосування та встановлення результатів волевиявлення громадян на позачергових виборах депутатів 26 жовтня до Єдиного обліку заяв та повідомлень зареєстровано 4069 заяв та повідомлень про вчинені злочини та інші події, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом, за якими відкрито 444 кримінальні провадження.

Також, за словами міністра, розпочато 137 кримінальних проваджень під час проведення позачергових виборів президента України у травні 2014 року.

Найбільше правопорушень під час дочасних виборів до ВРУ зареєстровано в місті Києві (53), Донецькій (48), Одеській (33), Харківській (30), Чернігівській (30), Київській (24), Запорізькій (24), Дніпропетровській (23), Черкаській (23), Житомирській (18) та Луганській (16) областях.

"Серед них 284 проваджень відкрито безпосередньо за порушення виборчих прав громадян. Найбільше, 131 стосуються саме підкупу виборців", - пише Аваков.

"У день голосування, 26 жовтня 2014 року, та за період подальшого встановлення результатів волевиявлення громадян, розпочато 143 кримінальні провадження. На сьогодні у 21 кримінальному провадженні вже оголошено про підозру 33 особам", - заявляє він.

"Ще у 9 кримінальних провадженнях про підозру повідомлено 16 особам за скоєння злочинів, передбаченими іншими статтями КК України (хуліганство, неправдиве повідомлення про замінування виборчої дільниці, крадіжка майна та вилучення зброї)", - додає Аваков.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини