Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:55:44

Органи виконавчої влади надаватимуть всебічну підтримку фермерським господарствам області

17.12.2014   18:56Агенцiя

На цьому наголосив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час зустрічі з представниками фермерських господарств Ічнянського району. Ініціатором сьогоднішньої зустрічі виступила асоціація фермерів та приватних землевласників області через низку наболілих питань, що виникають при виділенні землі для ведення фермерського господарства.

До діалогу також були запрошені заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, керівництво Департаменту агропромислового розвитку ОДА, головного управління Держземагентства в області, представники Державної фіскальної служби та управління АПР Ічнянської райдержадміністрації.

Голова асоціації Іван Якуб повідомив, що переважна більшість проблемних питань, які турбують фермерів району, пов’язана з земельними відносинами і має трирічну давнину. Отримавши дозвіл на ведення господарства, фермери району не змогли її належним чином оформити через певні труднощі, зокрема, корупцію в районному відділі Держкомзему. У результаті земельні ділянки були передані в оренду великим агрохолдингам. Фермери звернулися до суду, але це накликало іншу біду – тиск з боку податкових органів. Таким чином, великі господарства намагаються витиснути фермерські.

- Ми хочемо працювати на рідній землі, займатися землеробством та тваринництвом, - наголошують ічнянські фермери.

Вислухавши всі проблеми фермерів, Сергій Журман зазначив, що в облдержадміністрації однакове ставлення до всіх сільгосппідприємств. Про факти корупційних дій посадовців він попросив повідомляти до правоохоронних органів.

- Місцеві фермери завжди були прерогативою для органів влади, адже саме вони надають всіляку допомогу для воїнів, які захищають нашу державу. Крім того, малі господарства вкладають кошти у розвиток інфраструктури населених пунктів, зокрема, ремонтують дороги, школи, садочки, ФАПи тощо. Органи виконавчої влади надавали і будуть надавати всебічну підтримку фермерським господарствам, - підкреслив керівник області. Він доручив керівникам структурних підрозділів ОДА, управління Держземагенства, податкових органів розібратися по кожному окремому випадку та надати практичну допомогу фермерам Ічнянщини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини