Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:07:45

Аварійні відключення електрики найближчими днями мають припинити

04.12.2014   16:37Агенцiя

Ситуація, що склалась в енергетиці країни, в останній тиждень, вкрай критична. Тому енергетики вдаються до аварійних відключень, що в свою чергу викликає невдоволення та обурення громадян.

Багато таких звернень щодня надходити до Кабінету Міністрів України. Таку інформацію повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин 4 грудня під час селекторної наради з регіонами України.

Характеризуючи ситуацію в енергосистемі держави, він зазначив, що сьогодні в об'єднаній системі України склалась вкрай критична ситуація. Обсяги електроенергії, що виробляється станціями нижчі за об'єми споживання на 3700 МВт. Причиною низької енергогенерації є аварійна зупинка обладнання електростанцій через технологічні проблеми та відсутність вугілля на них. Не дає можливості виробляти електричну енергію в достатніх обсягах і надзвичайно низька водність річок Дніпро та Десна.

Володимир Демчишин звернувся до керівників областей з проханням більш зважено відноситися та виконувати доведені до регіонів ліміти енергії.
- Якщо сьогодні всі споживачі самостійно обмежать споживання електроенергії на 15 %, то, ми зможемо пройти пікові навантаження. У такому разі обіцяю вже завтра дати розпорядження Укренерго припинити аварійні відключення, - наголосив міністр.

Під час селекторної наради заслухали інформацію деяких регіонів України. Їх керівники доповідали, що для зменшення об'ємів споживання, зокрема, в Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській областях, технологічні процеси промислових підприємств переводять на нічний час роботи.

Але, що робити областям, де немає великих промислових підприємств, які споживають багато електрики і де основними споживачами є населення. На це запитання шукали відповідь на нараді, яка відбулась по завершенню селектора.

На думку в.о. голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана обмеження в споживанні електрики на 110 МВт у кінцевому результаті може призвести до аварій на тепломережах. І це при тому, що чернігівська «Технова» виробляє і надає до загального обсягу 170 МВт.

- Нас обмежують несправедливо. Ми вважаємо, що таке відношення до мешканців області є неприпустимим, - зауважив він та додав - Позицію громади Чернігівщини щодо аварійних відключень я виклав у листі до Президента України.

Втім, кого і що будуть обмежувати у споживанні електричної енергії ще вирішуватимуть сьогодні, заслухавши думки та пропозиції всіх сторін цього непростого процесу.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини