Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:23:25

Світло вимикатимуть, але організовано

02.12.2014   07:47

У понеділок 1 грудня мешканці області та чернігівці залишилися без світла та електроенергії на декілька годин.

— На жаль, уникнути «віялових відключень» електроенергії Чернігівщині не вдасться. Тож ми маємо докласти максимум зусиль аби зменшити вплив цього на життєдіяльність області. Зокрема, необхідно оприлюднити уточнений графік відключень електрики житлового сектору, і зробити все можливе, щоб не залишати без електроживлення заклади соціальної сфери, – на цьому наголосив в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман під час наради з керівниками структурних підрозділів ОДА, головами РДА, міськвиконкомів, представниками організацій та установ області. У нараді також взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

За повідомленням представника «Обленерго», сьогодні у зв’язку з перевищенням споживачами Чернігівської області встановлених граничних рівнів споживання електричної потужності та з метою недопущення порушень у роботі Об’єднаної енергетичної системи країни було проведено аварійне відключення деяких районів Чернігова та області. Вимкнення споживачів електропередавальною організацією було здійснене одразу після отримання відповідного розпорядження від диспетчера НЕК «Укренерго».

Саме з цієї причини керівництво «Обленерго» не встигло попередити про термінове відключення. Хоча виникнення такої ситуації вже обговорювалося та поширювалося у ЗМІ, сьогоднішнє відключення шокувало громадськість.

Усвідомлюючи всю складність та важливість цієї ситуації, енергетики констатують, що відключень не уникнути, а здійснюватися вони будуть згідно графіку.

Тож кожен має максимально обмежити споживання електричної енергії, а для збереження побутової техніки і попередження небезпечних ситуацій, вимикати всі можливі електроприлади із мережі на час відключень.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.