Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:51:10

Суд може дати "зелене світло" рейдерам для захоплення "Ялівщини". "Батьківщина" б’є на сполох

18.11.2014   11:29Агенцiя

Фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у Чернігівській міській раді вважає неприпустимим підписання проекту рішення 40 сесії міської ради від 25 квітня 2014 року, яке стосується виділення земельних ділянок площею 3,3 га на території«Ялівщини».

До того ж, безоплатно у приватні руки. Однак ці дві панянки - Акуленко О. Д та Кравченко І. Д. не збираються втрачати можливість загарбати понад три гектари у самому серці «Ялівщини» і звернулися до суду.

Хоча прокуратура міста Чернігова ще у травні нинішнього року після втручання народного депутата від «Батьківщини» Валерія Дубіля надала припис міському голові зупинити це рішення через його непідписання. Тож фактично ніякого рішення не існує. Однак охочі нажитися на власності громади міста не погоджуються з міською прокуратурою.

На думку батьківщинівців, зважаючи на недосконалість законів про місцеве самоврядування та певну упередженість суддів, Деснянський районний суд міста Чернігова може дати «зелене світло» для рейдерського захоплення «Ялівщини».

«Діючи винятково в інтересах територіальної громади міста Чернігова та на підставі чинного законодавства вважаємо неприпустимим підписання міським головою цього ганебного рішення щодо виділення земельних ділянок у серці«Ялівщини».

Як депутатська фракція, котра послідовно та наполегливо протягом багатьох років відстоювала інтереси територіальної громади, зокрема й щодо захисту лісопарку «Ялівщина» та створення на його території Регіонально-ландшафтного парку, зараз мусимо застерегти громадськість, що існують певні ризики під час судового засідання, яке має відбутися 19 листопада у приміщенні Деснянського районного суду. Адже, якщо станеться так, що суд змусить міського голову підписати згадане рішення, то вже за півгодини понад три гектари землі територіальної громади Чернігова можуть опинитися в руках затятих забудовників. Зауважимо, що під пленарного засідання 25 квітня 2014 року фракція «Батьківщина» за згаданий проект рішення не голосувала, на що є підтвердження відеозаписів та матеріалів у інтернет-мережі, зокрема на сайті ПіК», - зауважив голова фракції Владислав Кухар.

Тому фракція «Батьківщина» ініціювала подання проекту рішення щодо скасування голосування 25 квітня проекту рішення «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою та надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним та фізичним особам».
Окрім того, фракція вирішила обов’язковобути присутніми на судовому засіданні 19 листопада у приміщенні Деснянського районного суду.

До слова, 19 листопада у приміщенні Деснянського районного суду слухатиметься справа Акуленко Олени Давидівни та Кравченко Ірини Григорівни до Чернігівського міського голови Олександра Соколова, де вони просять визнати протиправною бездіяльність міського голови щодо не підписання рішення 40 сесії Чернігівської міської ради 6 скликання від 25.04.2014 року «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою та надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним та фізичним особам» в частині затвердження їхніх проектів відведення та передачі у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та просять зобов'язати міського голову підписати рішення 40 сесії Чернігівської міської ради 6 скликання від 25.04.2014 року «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою та надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним та фізичним особам» в частині затвердження їхніх проектів землевідведення.

 

Прес-служба Чернігівської міської партійної організації ВО «Батьківщина»
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини