Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:24:33

Заборгованість із заробітної плати в області поступово зменшується

30.10.2014   09:43

В області відбулися позитивні зрушення у сфері погашення заборгованості із заробітної плати найманим працівникам. Протягом останніх місяців відбулося зменшення загальної суми боргу майже на 4,5 мільйонів гривень. У рейтингу щодо динаміки погашення боргів серед інших областей України, Чернігівщина наразі посідає 7 місце. Про це повідомив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час чергового засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

- Налагоджена в області робота в сфері погашення заборгованості із заробітної плати дала позитивні результати. Так, тільки у вересні поточного року заборгованість була скорочена на 15,7%. Винайдений спільний алгоритм дій та шляхи погашення боргів виявилися дієвими. Саме тому комісія продовжить свою роботу у цьому напрямку, розглядаючи щомісяця результати моніторингу ситуації та заслуховуючи керівників підприємств-боржників, - підкреслив керівник області.

Наразі в області налічується 65 підприємств, які заборгували заробітну плату найманим працівникам, 48 із них – економічно активні, тобто працюючі. У загальній структурі заборгованості найбільші борги тут утворилися в промисловості та будівництві. Але значна сума боргу із заробітної плати припадає на підприємства, які призупинили свою діяльність, стосовно яких реалізуються процедури відновлення платоспроможності або банкрутства.

Найбільша сума заборгованості сконцентрована на підприємствах-боржниках у містах Чернігів, Прилуки та Ніжин.

Позитивним залишається той факт, що в області відсутня заборгованість із заробітної плати працівникам сільського господарства, тоді як в країні вона наявна у 21 регіоні. Не мають боргів і 15 районів Чернігівщини.

У той же час, в регіоні останнім часом спостерігається наявність заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Проте, за словами директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерія Дудка, ситуація перебуває під постійною увагою керівництва області.

Наразі для її поліпшення оформлюються казначейські позички. Але погасити всі борги перед бюджетниками до кінця року самостійно область не може. Саме тому очільник облдержадміністрації вже звернувся до керівництва держави з проханням щодо виділення додаткових асигнувань для виплати заробітної плати медикам, вчителям та працівникам культури.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини