Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:23:33

"Опозиційний блок" буде єдиною опозиційною політичною силою у парламенті

27.10.2014   15:49Агенцiя

Партія «Опозиційний блок» веде свій паралельний підрахунок. На дільничних комісіях працювали спостерігачі і члени комісій, які оперативно передають дані по голосуванню в центральний штаб партії.

За результатами цього паралельного підрахунку «Опозиційний блок» набирає не менше 10% і посідає третє місце на цих парламентських виборах. Таким чином, «Опозиційний блок» буде єдиною опозиційною партією у парламенті.

Можливі порушення під час підрахунку та передач протоколів

«Опозиційний блок» побоюється фальсифікацій результатів, оскільки вже зафіксовано досить прецедентів і на західній, і на східній Україні. Про це на брифінгу у понеділок 27 жовтня заявив один з лідерів «Опозиційного блоку» Сергій Ларін.

«Нас дуже тривожить ситуація, яка відбувається на західній і східній Україні. По-перше, на тих територіях, де ми отримали хороший результат, є спроби блокувати роботу ОВК. По-друге, на західній Україні, наприклад у Львівській та Івано-Франківській областях — аномальна явка. Якщо вірити статистиці, то в день голосування ближче до 8-ї вечора люди тисячами пішли виборчі дільниці. Така аномальна активність може бути пов'язана з фальсифікаціями», — упевнений Сергій Ларін.

За словами політика, «Опозиційний блок» зробить все, щоб захистити результати виборів, захистити голос кожного виборця.
 
Результати партії в інших областях

По окремих областях України — Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській — «Опозиційний блок» отримав найбільше від інших партій голосів виборців. І це, незважаючи на масові порушення з боку провладних партій та кандидатів, їх тиск на опонентів із використанням воєнізованих формувань.

«Люди обрали мир, впевненість у завтрашньому дні та відновлення промисловості», — заявив один з лідерів «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул, коментуючи результати виборів у Дніпропетровській області.

Як вже неодноразово повідомляли ЗМІ, саме на Дніпропетровщині було зафіксовано найбільше випадків порушення закону щодо учасників виборчого процесу. Зокрема, тут було зафіксовано 91 випадок порушення прав партії «Опозиційний блок» щодо здійснення агітації. Це напади на агітаційні намети, застосування грубої фізичної сили та примусу до агітаторів, а також знищення агітаційних матеріалів.

Неодноразовими також по всій країні були факти нападів, силового та психологічного тиску на членів окружних та дільничних виборчих комісій від «Опозиційного блоку». Мали місце і телефонні погрози, перешкоджання вільному проходу до приміщень виборчих комісій. Поширеною була практика знищення об’єктів політичної реклами — білбордіви та сіті-лайтів — шляхом їх підпалів, технічного демонтажу конструкцій, обливання фарбою тощо. Так, тільки, протягом однієї доби в одній з областей було знищено близько 200 сіті-лайтів.

Результати по Чернігівщині

«За результатами паралельного підрахунку голосів «Опозиційний блок» отримує до 5% голосів Чернігівців. Це хороший результат для нової політичної сили», — каже Анатолій Мельник, депутат обласної ради, керівник виборчого штабу «Опозиційного блоку».

Спостерігачі «Опозиційного блоку» працювали майже на всіх дільницях області. Фіксували окремі порушення у день голосування, а найбільше — під час виборчого процесу.

«Окремо варто зазначити вкрай низьку явку на цих виборах — 56,9%. Це найнижча явка на парламентських виборах. Думаю, причиною стали агресивні дії окремих політичних сил, залякування виборців, використання людей у масках та у камуфляжах для політичного тиску на опонентів», — каже Анатолій Мельник.

Партія отримала результат, який стане основою для подальшої роботи для участі у місцевих виборах. Адже фактично «Опозиційний» блок — це єдина політична сила, яка здатна зупинити узурпацію влади.

Прес-служба «Опозиційного блоку»

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини