Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:39:52

Перебіг дня виборів на Чернігівщині: явка та порушення

26.10.2014   17:22Агенцiя

У дискусійному клубі «Експертна думка» в рамках виборчого марафону о 15.00 виступали голова Чернігівської облради, представники ОВК, представник УВМС України в Чернігівській обл., представники ГМ ОПОРА, КВУ та міжнародні спостерігачі.

Учасники прес-конференції повідомили, що вибори проходять в нормальному режимі, для забезпечення дотриманням громадського порядку задіяні всі служби правоохоронних органів. Найпроблемнішим серед округів Чернігівщини присутні відзначили 207 виборчий округ, який є найбільшим в Україні за територією. Саме тому, за повідомленням Миколи Звєрєва, для попередження непередбачуваних подій до Корюківки відбув начальник обласного управління УМВС в Чернігівській області.

Явка на 12.00 становить 22,6 %. Найактивніше голосують в 208 виборчому окрузі – на дільницю з’явилося 24,56% виборців, найменше в 209 в.о. – 19%.

Майже стовідсоткова явка виборців спостерігається на спецдільницях, до котрих відносяться слідчий ізолятор, жіноча колонія, геріатричний пансіонат та психоневрологічна лікарня. Переміщені особи голосують дуже неохоче та демонструють низьку явку на вибори, повідомила Тетяна Опришко, представник координаційного центру по роботі з переміщеними особами ГО «Сяйво сіверщини». Згідно із офіційними даними, на Чернігівщині їх зареєстровано 6340 чоловік. У санаторії «Десна» із 40 повнолітніх осіб виявили бажання проголосувати лише 13.

Серед зафіксованих порушень – випадки фотографування бюлетеню, спроби винести його з дільниці. Тобто, була спроба запустити «карусель».

До недоліків виборчого процесу представники окружних виборчих комісій по 205 та 206 виборчих округах Марія Сокол та Сергій Соломаха відносять дуже низький рівень підготовки членів ДВК та велику кількість спостерігачів, що може призвести до порушень при підрахунку голосів.

Також з’явилася інформація про спроби підкупу молоді за квиток на концерт. Відповідна інформація поширювалася через закриту групу у соцмережі Вконтакті і наразі перевіряться.

Нагадаємо, 26 жовтня 2014 року, в день позачергових виборів до парламенту, дискусійний клуб «Експертна думка» спільно з Чернігівськім осередком КВУ, Громадянською мережею «ОПОРА» та Освітнім центром «Ініціатива» запрошують до участі в виборчому марафоні.

Під час марафону заплановані наступні прес-заходи:

10:00 – Тема: «Початок голосування. Відкриття виборчих дільниць, у тому числі спеціальних».
15:00 – Тема: «Перебіг дня виборів: явка, голосування тимчасових переселенців, перші порушення. Дотримання кандидатами вимог «дня тиші».
20.00 – Тема: «Перші підсумки дня виборів».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини