Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:39:01

Від інвестицій – до розвитку

23.10.2014   11:17Агенцiя

Побороти погані дороги та створити умови для офіційного працевлаштування таксистів. Невирішеність цих двох питань заважають працювати колективу водіїв таксі «Дарна» у Чернігові вже давно. Озвучили їх під час зустрічі з кандидатом у народні депутати України Анатолієм Долеско, який уже має дієвий механізм їх вирішення.

Стабільний заробіток та робоче місце водій Олег Яриловець має ось уже 10-ть років, відколи працює таксистом в одній з найбільших компаній міста. Пам`ятає, з чого все починалося.

- На фірмі було лише 20 автівок. Але ми постійно інвестували, щороку купували нові машини, автобуси… І так за десяток років у нашому автопарку вже близько 250-ти таксі. Компанія міцно стоїть на ногах.

Каже: фірма перспективна, розвивається з кожним роком, збільшує автопарк.

Утім питань у колективу все ж вистачає. Зокрема, й те, що багато водіїв вимушені, оминаючи закон, працювати в «тіні». Сприяти у тому, щоб люди мали постійне місце роботи та стабільний заробіток, зголосився кандидат у народні депутати України по округу № 205 Анатолій Долеско. Із компанією він співпрацює вже не перший рік. Саме Анатолій Долеско свого часу розробив механізм інвестування, який успішно втілили в таксопарку.

Нині компанія «Дарна» - одна з найбільших платників податку в сфері перевезення в Чернігові. От тільки питання у директора Сергія Лазаренка, куди йдуть ці податки та чому з них не виділяють коштів на ремонти доріг у місті? У відповідь Анатолій Долеско розповів колективу про свою ініціативу, яку можна втілити на законодавчому рівні у Верховній Раді.

- Потрібно, щоб наші з вами податки працювали на нас з вами. Щоб 70 % від усіх оподаткувань залишалися в громадах. І люди самі на місцевому рівні вирішували, на які об`єкти  потрібні першочергові грошові вливання, - говорить кандидат у народні депутати.

Тільки тоді, переконаний Анатолій Долеско, Чернігів (та й усі міста й села України) матимуть хороші дороги, можна буде ремонтувати школи, дитсадки, церкви й музеї, будувати житло та розвивати медицину. Натомість це ніяк не впливатиме на збільшення самого розміру податку. Варто лише по-господарськи їх використовувати, переконаний Анатолій Долеско.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини