Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:53:55

Угорський короп "розгулявся" на Стрижні

21.10.2014   09:41Агенцiя

Цими вихідними річка Стрижень стала домівкою для більш ніж 3000 тонн риби, яку привезли із розплідника одного з районів області. Популяцію живності на Стрижні поповнив угорський короп, який досягає 20-25 кілограм. Зарибнення річки організувавкандидат у народні депутати України по округу № 205 Анатолій Долеско.

Випустили в річку не мальків, як це зазвичай роблять, а дорослих особин. На думку Анатолія Долеско, маточне поголів’я риб набагато ефективніше для розмноження. Понад 20% випущеної риби це короп дзеркальний, а решта ─ «звичайний». На думку Анатолія Долеска, подібні заходи дадуть можливість відновити втрачені рибні запаси та оживити річку. Короп – риба «спортивна», котра заманює любителів посидіти з вудкою. А таких на березі Стрижня зібралося кілька сотень.

Завзятий рибалка Василь Ужвій добре знається на видах риб, які водяться у Стрижні. Долею річки переймається вже давно. Каже, штучне зариблення життєво необхідне, аби покращити стан усієї річки.

Після зариблення річки Анатолій Долеско в невимушеній атмосфері поспілкувався з чернігівцями. А говорили про всяке: чим живе місто; що в першу чергу слід зробити; про політику; інфраструктуру вулиць та кварталів; розвиток туризму на Чернігівщині та інше. Безумовно, що розмова стосувалася й проблеми Стрижня. Анатолій Долеско вже розробив проект очищення річки. Зокрема, пропонує відновити насосну станцію, аби забезпечити подачу води з Десни, яка й убереже Стрижень від застою води.

Подібний проект уже розпочинали в радянські часи. І навіть роботу тоді розпочали - проклали кілька кілометрів труб для насосної станції, що проходили неподалік радіоприладного заводу. Але все так і лишилося до сьогодні. Продовження цієї справи Анатолій Долеско взяв під свій контроль.

Багато людей, які прийшли на рибне свято, дякували Анатолію Долеско за його турботу про звичайних людей та природоохоронні місця Чернігівщини. А зариблення Стрижня стало незабутньою подією цієї осені для всіх чернігівців та вагомим внеском для відновлення річки.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.