Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:48:28

"Мобільна медицина" — В КОЖНЕ СЕЛО

20.10.2014   11:55Агенцiя

Відтепер жителям сіл Ічнянського та Менського районів не потрібно їздити до райцентрів, аби пройти якісне медичне обстеження. У кожній районній лікарні з’явилися мобільні медичні комплекси для діагностики різноманітних захворювань.

Це стало можливим завдяки кандидату у народні депутати України по 208 виборчому округу Валерію Давиденку. На черзі районні лікарні Бахмацького, Борзнянського, Куликівського та Талалаївського районів.

Хочете зробити УЗД чи кардіограму, перевірити кров на вміст цукру на найсучаснішому обладнанні — будь ласка! Все це стало доступним кожному сільському жителю, а головне — безкоштовно.

Одними з перших у цьому переконалися жителі Феськівки Менського району. До них «Мобільна медицина» завітала минулого вівторка.

Ще до приїзду медиків біля місцевого ФАПу зібралося близько 50 місцевих жителів, яким потрібно обстежитися. Дехто навіть вже зайняв чергу всередині закладу.

— Це просто чудо, — радіє Раїса Хомівна Плющ. — Раніше, щоб зробити звичайний аналіз крові, мені доводилося їхати до менської районної лікарні. Автобуси не ходять, тож доводилося наймати таксі. 50 гривень в один бік. А наступного дня знову, щоб результати забрати. Виходять «золоті» аналізи. А тепер все під рукою. Обов’язково пройду повне обстеження.

Пораділи такій інновації і працівники феськівського сільського ФАПу. Адже мобільна медицина дозволить швидше і якісніше надавати допомогу людям.
— До цього ми могли зробити лише аналіз крові на цукор, — розповіла медична сестра Марина Колоток. — А для кардіограми немає обладнання. Воно дуже дороге. А ось УЗД може проводити лише лікар. «Мобільна медицина» значно полегшить життя сільського населення.

Після завершення проекту «Мобільна медицина» усе сучасне діагностичне обладнання залишиться на балансах районних лікарень, а їхні працівники їздитимуть селами за встановленим графіком і проводитимуть обстеження усіх бажаючих.

Іван ФЕДЧЕНКО

PR

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини