Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:40:32

За неефективність та помилки влади платитимуть рядові громадяни?

14.10.2014   12:10Агенцiя

Схоже, що за некомпетентність уряду, провальну соціальну та економічну політику платитимуть… самі українці. Перераховуючи останні гривні за підвищені послуги ЖКГ, дорогі продукти харчування та товари першої необхідності.

З миру по нитці … уряду на сорочку. Тобто на реформу!

Останні урядові рішення знімають обмеження на ціну продуктів харчування. А це матиме незворотні наслідки — адже «продовольчий кошик» здорожчає у 2 рази! І це тільки попередні підрахунки. Мільйони людей опиняться на межі виживання. Якщо до цієї проблеми додати фінансову та енергетичну кризу, то можна буде говорити про справжню соціальну катастрофу.
«Опозиційний блок» пропонує міністрам шукати додаткові фінанси не у кишенях найбідніших українців! На думку опозиції, саме державне регулювання цін на соціально значущі продукти та медикаменти, а також мораторій на підвищення тарифів на ЖКГ дозволять українцям впоратися з наслідками руйнівної діяльності нинішньої влади.
«Влада останні місяці не захищала найбільш вразливі категорії громадян, а за їх рахунок латала дірки в бюджеті. Тому ми підготували пакет «захисту» українців від такої соціальної політики », — каже Наталія Королевська, один з лідерів «Опозиційного блоку», Міністр соціальної політики у 2012—2014 роках.
За словами Наталії Королевської, розроблений законопроект передбачає індексацію і збільшення пенсій і заробітних плат на 40%. Також планується запровадити регулювання цін на ряд вітчизняних продуктів і медикаментів. Це зупинить неконтрольоване підвищення цін. Крім іншого, пропонується відновити усі виплати сім'ям з дітьми, які були урізані або скасовані з 1 липня 2014 року. Опозиція гарантує біженцям максимальну підтримку в отриманні житла та медичних послуг.
 
Ціни на тарифи ЖКГ на практиці зросли не на 40% а на 100%!

Цьогоріч взимку доведеться платити на 40—50% більше за меншу кількість тепла. Отже, реальне підвищення тарифів не 40%, як переконує уряд, а 100% і більше!!!
«Телопостачальні підприємства вже отримали з Києва вказівку на 30% зменшити споживання газу та вугілля. Це означає, що у квартирах буде не 20 градусів, а не більше 14-ти. При цьому, за це так зване «тепло» ми сплачуватимемо на 40% більше. Отже, фактичний ріст тарифів становить майже 100%!!!», — каже Світлана Живенко, підприємець, кандидат від «Опозиційного блоку по виборчому округу № 205. — «Схоже, у Уряді думають лише як «дотягти» до дня виборів, а далі сховатися у парламенті за депутатською недоторканістю. Найтривожніше, що влада не знає як пережити зиму».
Опозиційний блок констатує, що підвищення тарифів та відключення світла торкнуться виключно простих громадян. Натомість, опозиція зобов’язується забезпечити безперебійне опалення, електрику та гарячу воду у житлових приміщеннях, дитячих садках, школах та лікарнях.
 
Без економіки не буде соціалки

«Крах економіки з вини влади означає майбутнє, наповнене відчаєм. Центральна влада не може і не збирається захищати людей. Київські політики у владних кабінетах проводять політику утиску громадян», — переконаний Олег Шеремет, депутат Чернігівської міської ради.
Наразі, внаслідок війни та непродуманих урядових рішень українська економіка знаходиться в занепаді. Закриваються підприємства, люди втрачають роботу. За останні півроку зникли майже 2 мільйони робочих місць. Не працюють повністю або тимчасово більше 70% великих промислових підприємств, що призвело до втрати 68-и мільйонів гривень заробітної платні.
За оцінками експертів, відновлення зруйнованих заводів коштуватиме більше 12 мільярдів гривень тільки для Донецька.
Уряд вже не може платити за імпортований газ, адже бюджетних надходжень не вистачає через руйнування економіки внаслідок війни та непрофесійних рішень.
«Схоже, влада зовсім втратила контроль над економічними процесами. А урядовці проводять більшість часу на ток-шоу і знімаючись у рекламних роликах для своїх партій. Вони забули просту істину — не займаючись економічним розвитком, не можливо забезпечити соціальний захист громадян на належному рівні», — констатує Олег Шеремет.
У Опозиційного блоку є план відновлення економки і захисту людей. Його реалізація дозволить зупинити війну, відновити економіку, зберегти робочі місця і не допустити колапсу країни.
Політична партія «Опозиційний блок» бере участь у позачергових парламентських виборах. Номер «Опозиційного блок» у бюлетені — № 4.

Прес-служба «Опозиційного блоку»
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини