Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:25:14

Валерій Давиденко. Родом із народу

08.10.2014   10:39Агенцiя

Валерію Давиденко легко спілкуватися з мешканцями сіл. Люди знають, що він свій, чернігівський, такий як вони, чоловік що живе на землі.

Всюди, де кандидат в народні депутати по 208 виборчому округу Валерій Давиденко зустрічається з селянами в Бахмачі, Талалаївці, Ічні, Мені, Борзні,  Батурині, Куликівці та багатьох інших містечках і селах, розмова виходить щирою і відвертою.

Адже вони говорять на рівних.

Люди діляться зі своїм кандидатом тим, що наболіло і у відповідь чують не пусті обіцянки, а слова підтверджені реальними справами.


Валентина Тишенко, сільський голова села Городище Бахмацького району:

Я знайома з Валерієм Миколайовичем Давиденком, засновником «Агродому» вже 8 років. З 2007 по 2010 роки працювала у нього на підприємстві «Агродім» економістом. Про нього, як про керівника і як про звичайну людину можу сказати лише найкращі слова. Я завжди говорю про Валерія Миколайовича, що він знає, що поле пахне не грошима, а й потом і людським руками.

Це інвестор, який допомагає не лише на словах. Він завжди переймається проблемами нашого села і проблемами кожної людини.
Наприклад, коли наших хлопців відправляли на Схід в зону антитерористичної операції, Валерій Миколайович виділив гроші на бронежилети.
Завдяки допомозі підприємства «Агродім» до села було прокладено основний газопровід. Тепер 80% будинків у селі підключені до газової мережі. У нашому селі, він і дороги відремонтував, і нову огорожу для кладовища поставив.Кожне свято в селі проходить завдяки допомозі «Агродому».

Я і всі мої земляки дуже вдячні Валерію Давиденко. Я вважаю, що його прагнення допомогти своїм землякам має бути підтримане. Він переймається життям нашого села, але є ще багато проблемних питань, які потрібно вирішити. Наприклад, школа потребує ремонту – тече дах, старі вікна. На вулиці немає освітлення.

Я знаю,що Валерій Миколайович бачить вирішення багатьох проблем у державі через повернення повноважень громадам. Це, зокрема, дасть можливість зберегти податки, які сплачує наша громада, і повернути кошти потреб селища. Завдяки таким реформам ми б і самі, власними силами, змогли б вирішити ряд питань, а не випрошувати кошти у та держави.

Наталія Валеріївна Мальчикова, начальник відділу Куликівського центру соціальної служби у справах дітей сім’ї та молоді:

— Я тривалий час працюю з сільськими сім’ями і молоддю, які опинилися у складних життєвих обставинах. Можу із впевненістю сказати, що у них є багато проблем. Це алкоголізм, насилля у сім’ї. Основна причина цього — тотальне безробіття. Також гостро постало питання відміни соціальних виплат, за рахунок яких жили більшість таких сімей. У нашому районі понад 300 сімей, що опинилися у складних життєвих ситуаціях. Усі вони відчувають незахищеність.

Багато негараздів у сільської молоді. Вона не може себе реалізувати і виїжджає у міста. Село вимирає. А молоді сім’ї, які й хотіли б жити і працювати в селі не можуть собі дозволити придбати житло. Валерій Давиденко піклується про своїх людей. Дає роботу, достойну зарплату, безвідсоткові кредити на житло… Словом, створює усі умови щоб люди жили так, як вони дійсно заслуговують. Я гадаю, коли він стане депутатом, дбатиме про українське село, як ніхто.

Людмила Володимирівна Троян, завуч Ічнянської гімназії імені Степана Васильченка:

— Нині в освіті дуже гостро постало кадрове питання. Молоді спеціалісти не хочуть працювати у школах. Адже заробітна плата молодого вчителя прирівнюється до зарплати технічного персоналу. А згодом з педагогів можуть зняти ще й 20% надбавку за престижність праці, класне керівництво, перевірку зошитів…

Коли всі ці доплати заберуть, зарплата стане мінімальною. Окрім цього дуже слабка матеріально-технічна база. Ремонти, харчування дітей, все за рахунок батьків. А ось Валерій Давиденко забезпечує школи продуктами харчування, комп’ютерною та огртехнікою,

Переконана, що цей кандидат докладе усіх зусиль, щоб сучасна освіта дійсно стала сучасною. Я за Давиденка.

Микола Олександрович Тишенко, Бахмацький район:

— У селі Пальчики є могила видатного вченого Петра Прокоповича, який присвятив своє життя бджільництву. Він говорив: «Якщо не буде бджіл — не буде й світу».

І я з цим повністю погоджуюсь, адже за спеціальністю бджоляр. Коли я запропонував Валерію Давиденку створити пасіку, той погодився без вагань. Закупили елітні бджолині сім’ї, інвентар, мобільну платформу для виїзду до медоносів.

Словом Валерій Давиденко не шкодував великих грошей заради благородної справи.

Анатолій Васильович Матяш, директор СТОВ «Тростянське», Борзнянський район:

— Я часто бував на полях «Агродому», яким керує Валерій Давиденко.  Землі наших господарств межують між собою. За увесь час не бачив такої викоханої землі.

Приємно дивитися, коли на полях працює новітня техніка, застосовуються передові агротехнології.

Валерій Давиденко справжній господар на своїй землі, а значить наведе лад і у державі. Я в нього вірю.

Валерій Вікторович Молотов, голова Борзнянської районної спілки ветеранів Афганістану:

— Наші хлопці, які б’ються з ворогом в зоні АТО, потребують допомоги. У них немає нормального одягу, спорядження. Харчуються чим доведеться, п'ють дощову воду.

Валерій Давиденко з самого початку допомагає бійцям. Відправляє в зону АТО цілі вантажівки продуктів харчування. Купує військове спорядження. Навіть налагодив цех для пошиття теплої військової форми для наших хлопців на своєму підприємстві у Парафіївці.

Я за Давиденка!

 

Довідка:

Давиденко Валерій Миколайович.
Народився 16.03.1973 р. у м. Носівка, Чернігівської області. 1995 р. отримав диплом про вищу освіту в Українському державному університеті харчових технологій. У 1989-1990 рр. - різноробочий на МТФ в КСП ім. Енгельса; 1996-1998 рр. - директор ЗАТ «Агропрофіт»; 1998-2000 рр. - інженер-механік ТОВ «Український будинок зв’язку»; 2000-2004 рр. -спеціаліст зі страхування  у САТ «Саламандра-Схід» та ЗАТ «Українська страхова група». 2004-2013 рр. - Генеральний директор ТОВ «СП «Агродім». Травень 2013 р. – березень 2014 р. - заступник Міністра аграрної політики та продовольства України. З червня 2014 р. - радник дирекції з розвитку перспективних програм ЗАТ «Інститут інноваційного провайдингу Української академії аграрних наук». Одружений, має двох доньок

Петро Кошарний

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини