Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:25:58

Відвертий діалог з редакторами друкованих ЗМІ області

01.10.2014   06:40

Саме з основних аспектів соціально-економічного розвитку Чернігівщини розпочав своє спілкування з редакторами районних газет в.о. голови Сергій Журман, яке відбулося 30 вересня.

І це не випадково, адже за результатами восьми місяців область займає лідируючи позиції за обсягом виконання будівельних робіт та темпами зростання експорту. В регіоні продовжує зростати виробництво валової продукції сільського господарства, обсяги промислового комплексу.

Говорячи про підготовку господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період, Сергій Журман зауважив, що ситуація дуже складна — найскладніша за усі 23 роки існування української держави. Органи влади, в умовах повного припинення постачання російського газу, вживають заходів, щоб громадяни взимку мали тепло в оселях, а бюджетні установи та підприємства функціонували у звичному режимі.

- Щоб вкластися у відведені ліміти в області вжито конкретні заходи. Зокрема, постачальникам енергоносіїв та споживачам доведено граничні обсяги постачання і споживання природного газу, електричної енергії; розроблено та реалізовуються заходи щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами та бюджетними, - конкретизував він.

Не менш актуальним, на думку в.о. голови облдержадміністрації, є питання відключення електроенергії. Через перенавантаження ПАТ «Чернігівобленерго» вже може обмежувати споживання електроенергії як споживачам, так і промисловим підприємствам. Сергій Журман запевнив представників ЗМІ, що за домовленістю ОДА з ПАТ «Чернігівобленерго» ряд підприємств області стратегічного напряму виробництва, які забезпечують населення соціально значимими продуктами харчування (м’ясом і м’ясопродуктами, молочною та хлібобулочною продукцією), відключатися від електропостачання не будуть.

У ході розмови Сергій Журман підкреслив той факт, що Чернігівщина продовжує активно працювати у напрямку залучення інвестицій. Наразі вже підписано угоду з Китайсько-українською аграрною компанією «Фанда», яка реалізовуватиме в Корюківському районі проект на загальну суму 58 мільйонів доларів США. У жовтні також відбудеться презентація Чернігівської області в Торгово-промисловій палаті України.

На питання щодо проведення виборів на Чернігівщині, в.о. голови облдержадміністрації зазначив, що ОДА зацікавлена у тому, щоб вибори в області пройшли демократично, відкрито і прозоро. Відповідно до чинного законодавства органи влади сприятимуть виборчим комісіям у реалізації їхніх повноважень, забезпечуватимуть функціонування системи Державного реєстру виборців.

Звертаючись до редакторів районних газет, він попросив повідомляти про факти утиску представників засобів масової інформації або перешкоджання діяльності безпосередньо до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА. Натомість, наголосив на додержанні рівних прав усіх учасників виборчого процесу.

Серед іншого редактори комунальних друкованих ЗМІ області запитали у Сергія Журмана і про вирішення проблемних питань в районах.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини