Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:35:20

Поки одні роздають обіцянки, інші працюють

20.09.2014   20:20Агенцiя

«Ми переживаємо непростий період. Сьогодні головна проблеми — це відсутність миру і стабільності в державі. Через це існують проблеми і на нашому виробництві», — з такими словами звернувся до працівників керівник ПАТ «ЧЕЗАРА» Анатолій Свириденко.

В актовому залі Чернігівського заводу радіоприладів 18 вересня 2014 року зібралося більше двох тисяч чоловік. До трудового колективу «ЧЕЗАРА» приєдналися працівники заводу «РАПІД», ТОВ «Екран УКВ», дочірнього підприємства «ЧЕРНІГІВТОРФ», медики Чернігівської міської лікарні №3.

Працівників найпотужніших промислових підприємств міста та медиків об’єднало занепокоєння політичною та економічною ситуацією в країні, а також намагання визначити спільну позицію напередодні дострокових парламентських виборів, які призначено на 26 жовтня 2014 року.  

Керівник «ЧЕЗАРА» Анатолій Свириденко розповів присутнім, наскільки важко зараз працювати промисловому підприємству.

«В одні кабінети нас пускали і давали надію, в інші – не пускали. Саме тому нам потрібні люди, які будуть всім серцем і душею прагнути допомогти вітчизняному виробнику і нашому заводу. Не через гроші і славу, а також через патріотизм і бажання допомогти кожному з нас.

У даний момент, коли передвиборча кампанія до Верховної Ради України набирає обертів, дуже багато кандидатів просто обіцяють, а в результаті нічого не роблять. Саме тому працівники заводу одноголосно вирішили не підтримувати жодного партійного кандидата на виборах по мажоритарному округу. За партії ми й так голосуємо в окремому бюлетені, а мажоритарник нам потрібен такий, який би виконував в першу чергу накази виборців, а не розпорядження своїх партійних вождів, — сказав Анатолій Свириденко.

На зустріч з працівниками запросили Анатолія Долеско, який зіграв важливу роль в житті підприємства.
Працівники заводу кажуть, що саме завдяки інвестиціям та особистій участі у розвитку заводу цієї людини у 2008 році «ЧЕЗАРА» не припинила своєї діяльність. Адже тоді, у розпал кризи, були спроби окремих інвесторів просто порізати заводське обладнання на метал.

«Анатолій Долеско, наш земляк, чернігівець, досягши успіхів у бізнесі, не лишився осторонь проблем заводу, — розповів Анатолій Свириденко, — І ось результат — сьогодні «ЧеЗаРа» розвивається, отримує замовлення на виробництво нової продукції, у тому числі — від Міністерства оборони України. Це приклад того, коли людина обіцяє і тримає слово. Ось чому я, людина дуже далека від політики, запропонував колективу висунути Анатолія Долеско кандидатом в народні депутати по нашому 205 виборчому округу. Знаю цю людину давно, він переживає за наше підприємство. А значить — буде робити все, щоб ми йшли лише вперед».

Думками також ділились працівники заводу. Адже чимало з них працюють на заводі десятки років. І за цей час бачили чимало кандидатів та політиків.

«Багато хто говорив, що допоможе, а в результаті – пусті обіцянки. А от Долеско не просто обіцяє. Знаємо, що саме завдяки його настійливим клопотанням нашому заводу дозволили поставляти продукцію на Міжнародну космічну станцію. А це ж немалі гроші. І це наша зарплата!», — сказав один з працівників.

До Анатолія Долеско, одразу ж, під час зібрання, звернулися з проханням сприяти у поверненні коштів, що зависли у банку «Демарк».

Представник підприємства «Чернігівторф» подякував Анатолію Долеско за підтримку.

«Півтора роки тому нашому підприємству, здавалось, не вижити. А вже зараз, завдяки інвестиціям та сприянню Анатолія Долеско ситуація змінилася. У колективі працює 150 чоловік. Думаємо над технічним переоснащенням виробництва, плануємо брати участь у різних програмах. У перспективі — повністю забезпечити потребу області  у торфі», — заявив представник «Чернігівторфу».

До слова запросили і Анатолія Долеско. Він звернувся до людей із пропозиціями.

«Я не політик. Але чітко розумію проблеми нашого регiону. Маю конкретні плани щодо того, у якому напрямі рухатися. Моя позиція така: підприємства повинні давати прибуток, а значить буде постійна достойна заробітна плата і будуть податки, які мають лишатися для розвитку області. Зараз податки розподіляються політиками у Києві. За ці ж гроші вони проводять свої виборчі кампанії. Зрозуміло, що їм немає діла до трудових колективів. Це неправильно! Тому, увесь свій 25-річний досвід і знання я пропоную вам!», — запевнив Анатолій Долеско.

За словами Анатолія Олександровича, депутатський мандат не є самоціллю. Це лише засіб донести до законодавчого органу, Верховної Ради України, необхідні пропозиції та напрацювання.

«Я народився і вчився у Чернігові. Вибори — це не тільки робота кандидата. Це і відповідальність перед виборцями. Для мене велика честь балотуватися до парламенту не від якоїсь політичної партії, а від шанованих мною трудових колективів, моїх рідних чернігівців. Я пропоную всім надати пропозиції щодо розвитку міста та всього регіону. Ці пропозиції стануть основою для моєї передвиборчої програми. Мені потрібні ваші розуміння і підтримка. Разом – ми сила!», — з таким закликом звернувся до трудових колективів Анатолій Долеско.

І працівники його підтримали — одноголосно проголосували за висунення Анатолія Долеско кандидатом в народні депутати України по 205 виборчому округу в місті Чернігові.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини