Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 04:44:31

Чернігівщина готується до інформаційної війни з Росією

06.09.2014   08:19Агенцiя

В останні дні почастішали випадки ворожої пропаганди вже у нас в області. Особливо “капають на мізки” тим родинам, чиї чоловіки знаходяться в зоні АТО.

Недостатньо проінформоване і населення північних районів області, особливо у селах, куди не доходять сигнали українського радіо і телебачення, а тому може назрівати паніка. Сьогодні представники регіонального медіа-центру Міноборони України та журналісти говорили про шляхи протидії інформаційним атакам з боку Росії.

Інформаційний простір нашої області вже почали атакувати російські пропагандисти. Наші ж люди, за браком об’єктивної інформації, починають панікувати. Начальник регіонального медіа-центру Міноборони України Вадим Мисник каже, що всі факти витоку неправдивої інформації перевіряють.

Особливо активно російські пропагандисти працюють у соцмережах. Хакери атакують патріотичні українські групи і пишуть там неправдиву інформацію. Сіють паніку і серед родин, чиї чоловіки знаходяться в зоні АТО, особливо коли батальйони вступають в активну фазу боїв.

Від імені офіційних українських джерел пропагандисти виходять і на ЗМІ та розповсюджують інформацію, яка не відповідає дійсності. На прес-конференції Вадим Мисник закликав журналістів об’єднатися і починати протидіяти атакам з боку Росії. Особливо там, куди об’єктивні дані не завжди доходять. Для нас це дуже важливо, бо Чернігівщина – прикордонна область. А тому вже наступного тижня журналісти обговорюватимуть питання створення єдиного інформаційного пункту, де військові, силовики та прикордонники об’єктивно інформуватимуть наші ЗМІ, а ті, у свою чергу, – населення всієї області.

http://chodtrk.com.ua/?p=16961
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини