Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:56:37

Чернігівщина готується до інформаційної війни з Росією

06.09.2014   08:19Агенцiя

В останні дні почастішали випадки ворожої пропаганди вже у нас в області. Особливо “капають на мізки” тим родинам, чиї чоловіки знаходяться в зоні АТО.

Недостатньо проінформоване і населення північних районів області, особливо у селах, куди не доходять сигнали українського радіо і телебачення, а тому може назрівати паніка. Сьогодні представники регіонального медіа-центру Міноборони України та журналісти говорили про шляхи протидії інформаційним атакам з боку Росії.

Інформаційний простір нашої області вже почали атакувати російські пропагандисти. Наші ж люди, за браком об’єктивної інформації, починають панікувати. Начальник регіонального медіа-центру Міноборони України Вадим Мисник каже, що всі факти витоку неправдивої інформації перевіряють.

Особливо активно російські пропагандисти працюють у соцмережах. Хакери атакують патріотичні українські групи і пишуть там неправдиву інформацію. Сіють паніку і серед родин, чиї чоловіки знаходяться в зоні АТО, особливо коли батальйони вступають в активну фазу боїв.

Від імені офіційних українських джерел пропагандисти виходять і на ЗМІ та розповсюджують інформацію, яка не відповідає дійсності. На прес-конференції Вадим Мисник закликав журналістів об’єднатися і починати протидіяти атакам з боку Росії. Особливо там, куди об’єктивні дані не завжди доходять. Для нас це дуже важливо, бо Чернігівщина – прикордонна область. А тому вже наступного тижня журналісти обговорюватимуть питання створення єдиного інформаційного пункту, де військові, силовики та прикордонники об’єктивно інформуватимуть наші ЗМІ, а ті, у свою чергу, – населення всієї області.

http://chodtrk.com.ua/?p=16961
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.