Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:05:15

Влада, правоохоронці, підприємці: почути один одного

04.09.2014   07:30

3 вересня в обласній державній адміністрації підприємці озвучували проблеми, які заважають їм легально та ефективно працювати.

Їх слухали та відповідали на запитання голова облдержадміністрації Володимир Івашко, прокурор області Володимир Стеценко, начальник УСБУ в області Олександр Довженко та начальник УМВС в області Олег Демченко. Присутні на зустрічі були й представники Громадської ради при облдержадміністрації.

Більшість озвучених підприємцями питань стосувалися явищ, які хоч і скоротилися при зміні влади, але існувати не перестали навіть з фактичним введенням мораторію на перевірки бізнесу різними інспекціями до кінця року. Це, зокрема, перевищення службових повноважень правоохоронцями, відсутність реагування на заяви та звернення, тиск на підприємців тощо.

Підприємці наголошували: вони відстоюватимуть свої права на ведення бізнесу без хабарів та захищатимуться від бажаючих незаконно мати зиск з їхнього прибутку.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, враховуючі складні реалії сьогодення, влада, бізнес та правоохоронні органи повинні працювати як ніколи тісно та злагоджено.

Він висловив щиру подяку підприємцям області за ту допомогу, яку вони постійно надають нашим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання на сході країни.

Також очільник області закликав силові структури оперативно реагувати на звернення підприємців, не замовчувати резонансні справи та налагодити системний діалог з громадськістю.

У свою чергу правоохоронці відповіли на всі гострі запитання підприємців та запевнили, що усі порушені справи будуть належним чином розслідувані та доведені до громадськості. Зокрема, питання «Ялівщини», банку «Демарк», ПАТ «Домобудівник» та інші.

– Усі ми разом – влада, громадськість, бізнес та правоохоронні органи повинні раз і назавжди ліквідувати штучні перепони на шляху до розвитку підприємництва. Адже зараз нам як ніколи потрібно, щоб економіка області стабільно працювала, щоб створювалися нові робочі місця, сплачувалися податки, збільшувалися надходження до бюджету.

Ми, у свою чергу, готові до співпраці, щоб кожен підприємець бачив в особі чиновника помічника і партнера, - підбив підсумки наради Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини