Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:45:52

Влада працює над питанням підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області

12.08.2014   14:18

Питання залучення інвестицій в економіку області не втрачає своєї актуальності навіть в непростий для країни період.

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка затверджено склад робочої групи з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2015-2016 роки.

Зараз спільно з інститутом демографії і соціальних досліджень НАНО розробляється методика для розрахунку індексу людського розвитку на рівні районів області, що дасть можливість реалізувати ряд проектів гуманітарного, соціального, екологічного і виробничого спрямування.

Триває робота по встановленню комунікації з інвестиційними фондами та міжнародними організаціями.

Можливості області зацікавили низку організацій: ТОВ «Палісок» для організації виробництва з розливу мінеральної води в м. Мена; ТОВ «Перша торф’яна компанія», яка планує розробляти родовище Замглай-Південний; ТОВ «Інжиніріно» - представника Німецької компанії «Векоплан» з проектом комплексної утилізації твердих побутових відходів в м. Чернігові та інші.

Серед найбільш масштабних проектів, які зараз проходять перевірку на відповідність до загальноприйнятих світових вимог:
• будівництво заводу з виробництва цементу;
• будівництво заводу з виробництва керамічної цегли та блоків;
• будівництво заводу з виробництва високоякісного листового скла;
• будівництво сучасного деревообробного комплексу;
• видобуток і переробка торфу з метою виробництва біопалива та натуральних добрив.

Як підкреслює очільник області, обласна державна адміністрація завжди готова підтримати конструктивні пропозиції та ініціативи, спрямовані на соціально-економічний розвиток регіону.

Він закликає усі без виключення райони долучитися до пошуку та реалізації цікавих та економічно вигідних бізнес-проектів, оскільки деякі з них пригальмували роботу у цьому напрямку та не реалізують жодного інвестпроекту.

– Один з основних критеріїв відповідності керівників районів займаним посадам – відкриття нових виробництв, модернізація діючих, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, створення нових робочих місць з належними умовами праці та гідною заробітною платою.

В умовах посилення боротьби за інвестиційні ресурси ми ставимо завдання створити для інвестора такі умови, аби він почав реалізовувати свої наміри саме в нашій області, - наголошує Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.