Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:41:58

Голова облдержадміністрації вимагає взяти під особисте шефство родини, де є загиблі чи поранені під час проведення АТО

09.08.2014   08:10

Відпрацювати усі проблемні питання щодо соціального захисту та всебічної допомоги родинам військовослужбовців, які загинули під час АТО. Таку вимогу перед керівниками міст і районів на виконання завдань Президента України поставив голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

Згідно з дорученням очільника області, голови РДА та міські голови мають володіти повною інформацією щодо поіменних списків мобілізованих, поранених та загиблих, а також мобілізувати усі сили та ресурси на підтримку їх сімей.

Зокрема, представники влади на місцях мають організувати та контролювати роботу щодо медичного забезпечення, санітарно-курортного лікування, влаштування дітей до навчальних та оздоровчих закладів.

Особливу увагу слід приділити призначенню житлових субсидій таким родинам або ж, при можливості, звільнення їх від сплати за житлово-комунальні послуги.

На постійному контролі залишається вирішення питань господарсько-побутового та сільськогосподарського напрямків, сплати кредитних зобов’язань тощо.

— Вимагаю встановити жорсткий контроль за виконанням функціональних обов’язків керівниками всіх служб та установ, які мають надавати першочергову допомогу сім’ям у разі потреби. По кожному напрямку має бути відпрацьований список сімей та тих проблем, які потребують вирішення. Ми у великому боргу перед загиблими, тож маємо продемонструвати всією громадою увагу та повагу родинам тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України, - підкреслює Володимир Івашко.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.