Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:21:21

Левка Лук’яненка номіновано на присвоєння звання "Почесний громадянин Чернігівської області"

06.08.2014   07:47

5 cерпня перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола провів засідання комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

У зв’язку з неоголошеною війною та проведенням АТО в нашій державі, учасники засідання досягли згоди рекомендувати лише одну кандидатуру на присвоєння цього високого звання.

Вирішено на черговій сесії обласної ради присвоїти звання «Почесний громадянин Чернігівської області» та внести відповідний запис до Книги Почесних громадян Чернігівської області суспільному і політичному діячу, Герою України, автору тексту Акту про Незалежність України, депутату Верховної Ради України чотирьох скликань Левку Григоровичу Лук’яненку.

Коментуючи рішення комісії, перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, зокрема, зазначив:
— Протягом року сесія Чернігівської обласної ради має право присвоїти 5-ти особам звання «Почесний громадянин Чернігівської області». Але на засіданні комісії ми домовилися, що у нинішніх складних умовах доречно буде обмежитися лише однією кандидатурою, яка дійсно сьогодні об’єднує усіх, незалежно від політичної уподобань. До речі, кандидатуру Левка Григоровича Лук’яненка я пропонував розглянути ще минулого року…

Хочу також зауважити, що сьогодні членами комісії розглядалися імена 10 осіб. Безперечно, усі вони поважні та достойні цього високого звання люди. То ж до кінця року ми зможемо ще раз зібрати комісію і повернутися до цього питання.

 

 

Довідково.

Звання «Почесний громадянин Чернігівської області» засновано 18 червня 2013 року рішенням тринадцятої сесії обласної ради шостого скликання.

Згідно з Положенням це звання присвоюється один раз на рік не більше, ніж 5 громадянам, які мають видатні заслуги, зробили вагомий внесок у розвиток Чернігівської області, її економіку, науку, освіту, охорону здоров’я, культуру, мистецтво, спорт, виявили відвагу при порятунку життя людей та мужність при виконанні військового обов’язку і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, за багаторічну активну господарську, благодійну, просвітницьку, громадську й іншу діяльність, що сприяла підвищенню ролі та авторитету регіону в Україні і на міжнародній арені.

Особа, якій присвоєно Звання «Почесний громадянин Чернігівської області», нагороджується нагрудним знаком «Почесний громадянин Чернігівської області», їй вручається посвідчення до нагрудного знака «Почесний громадянин Чернігівської області», виплачується разова грошова винагорода у розмірі 10 мінімальних заробітних плат

Торік звання «Почесного громадянина Чернігівської області» отримали Леонід Кучма, Іван Плющ та Віталій Масол.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини