Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:29:55

"Голос України" опублікував закони про внесення змін до держбюджету-2014 та Податкового кодексу

02.08.2014   08:24Агенцiя

Сьогодні газета «Голос України» опублікувала закони про внесення змін до держбюджету-2014 та Податкового кодексу, проекти яких розробляв уряд.

Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» тимчасово, до 1 січня 2015 року запроваджено новий загальнодержавний збір – військовий збір, який справлятиметься за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.

До 1 січня 2015 року підвищено ренту на видобуток залізної руди з 5% до 8%, нафти - з 39% до 45%, газу з покладів до 5 км – з 28% до 55%, газу з покладів понад 5 км – з 15% до 28%.

Крім того, з 1 листопада 2014 року збільшується «поріг» обов’язкової реєстрації суб’єкта господарювання платником ПДВ – з 300 тис. грн. до 1 млн. грн.; продовжено до 31 грудня 2014 року включно режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур; скасовано звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості; скасовано оподаткування за «0» ставкою податку послуг з перевезення пасажирів швидкісними потягами Інтерсіті+.

Крім того, з 1 листопада 2014 року запроваджується система електронного адміністрування податку на додану вартість.

Також на 5% збільшено розмір акцизного податку на тютюнові вироби; напої, які сьогодні класифікуються як продукти дієтичного харчування і містять етиловий спирт 8,5% та більше віднесено до алкогольних напоїв.
Законом «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» скорочуються на 70% видатки на забезпечення діяльності низки центральних органів виконавчої влади. Загальне скорочення видатків по цих органах склало 582,2 млн гривень.

Також скорочено видатки на оплату праці народних депутатів з нарахуваннями на 30,8 млн грн. До завершення антитерористичної операції місячна заробітна плата парламентарям нараховується лише в розмірі посадового окладу.

Законом на 11038,1 млн гривень збільшено фінансування заходів з проведення антитерористичної операції, ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операцій, а також відновлення об’єктів соціальної сфери, зруйнованих під час проведення воєнних дій.

Законом також створено субвенцію державного бюджету міському бюджету міста Києва на виконання функцій столиці в обсязі 1800 млн грн.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.