Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:59:57

На Красній площі відбулась акція протесту "Скасуємо корумповані тарифи"

12.07.2014   21:05Агенцiя

Організаторами акції виступили представники нещодавно створенної Відкритої ради громадських організацій "по люстрації та антикорупційній діяльності", а саме: громадська ініціатива "Автомайдан України", ГО "Черігівська сотня", ГО "Народний контроль Чернігова", ГО "Молодіжний актив Чернігівщини", ГО "Дістало", ГО "За Чернігів" та профсоюз підприємців "Чернігівщин".

За підсумками акції протесту присутні прийняли звернення до Презитента України з вимогою покласти край корумпованій владі Чернігова та комунальній мафії. Також, участники акції прийняли резолюцію, в якій утворили ініціативну групу для організації та проведення відкритих слухань 27 липня на Красній площі. Питання, що будуть винесені на слухання наступні:
1. Зупинити підвищення тарифів до проведення громадської експертизи самих тарифів. Громада має знати куди витрачаються гроші кожного мешканця.
2. Повернути Чернігівську ТЕЦ та всі котельні до комунальної власності. Слід поставити крапку в грабунку громади.
3. Чернігівенерго має бути повернуто у власність громади.
3. Прибрати від комунальних підприємств всі фірми прокладки.
4. Після публічного обговорення прийняти програму реформування і розвитку ЖКГ м. Чернігова, яка слугуватиме всій громаді.
5. Правоохоронні органи мають притягнути до відповідальності корумповану верхівку Чернігівської влади – Соколова, Кривенка та інших, за багаторічне розкрадання бюджету міста та системи ЖКГ.

Також, своїм рішенням, ми що зібралися на акцію протесту, створили ініціативну групу для організації і проведення відкритих громадських слухань, в наступному складі:
1. Антошин Вадим Леонідович
2. Бей Олександр Анатолійович
3. Бойправ Борис Степанович
4. Василенко Марі Олександрівна
5. Глаба Андрій Володимирович
6. Зінін Дмитро Олександрович
7. Піун Анатолій Володимирович.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.