Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:55:58

В Чернігові обговорювали Програму територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь

12.07.2014   13:53

В рамках Проекту підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства 11 липня відбулися громадські консультації щодо Програми територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь.

Захід організовано та проведено за сприяння Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади. Його учасниками стали більше 30 представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств та засобів масової інформації.

«Європейський Союз вже досить тривалий час надає значної уваги налагодженню територіальної співпраці, – зазначила експерт Проекту Любов Паливода. – Це зумовлено великою різницею в розвитку між сусідніми країнами, їх столицями та прикордонними територіями. З огляду на це був запущений пілотний проект щодо територіальної співпраці між Україною та Республікою Білорусь».

Експерт ознайомила учасників з Програмою, її пріоритетами, напрямками, сферами фінансової підтримки, перевагами та викликами. Особливу увагу вона звернула на питання пошуку партнерів для подальшої співпраці та підвищення рівня їх спроможності до підготовки конкурентоздатних проектів.

Любов Паливода наголосила, що офіційне оголошення конкурсу орієнтовно відбудеться в жовтні-листопаді 2014 року.

Відповідаючи на запитання присутніх, експерт зазначила, що це не остання зустріч з чернігівськими учасниками. В серпні-вересні 2014 року планується проведення тренінгів з написання проектів за участю учасників Програми з української та білоруської сторін.

Проект Програми територіальної співпраці Україна-Білорусь доступний для обговорення, свої коментарі можна залишати на офіційному сайті Програми: http://www.eaptc.eu/ru/program/view-belarus-ukraine.html

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини