Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:05:02

Володимир Івашко: Соціальна відповідальність бізнесу за розвиток територій має посилюватися

09.07.2014   07:36

Що об’єднує СТОВ «Олстас – льон», ТОВ «Корюківка – Агро», ПСП «Праця» та ПСП «Колос» крім географічного розташування у Корюківському районі? Перше це те, що на них припадає найбільша питома вага у виробництві сільськогосподарської продукції, і друге, не менш важливе – керівники цих підприємств активно займаються благоустроєм сільських територій, де орендують землі.

Під час робочої поїздки до Корюківського району з роботою підприємств ознайомився голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

СТОВ «Олстас – льон» спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних культур. На площі 1546 га вирощується озима та яра пшениця, кукурудза на зерно, олійні культури. Господарство також надає фінансову допомогу на соціальний розвиток території: газифікацію села, освітлення вулиць, утримання пожежної охорони.

Про організацію роботи по очистці та досушуванню зерна розповів директор сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Станіслав Котенко.

ТОВ «Корюківка – Агро» теж вирощує зернові та олійні культури, маючи 7874 га посівних площ. Торік на соціальний розвиток сільських територій, де підприємство орендує землі, надано фінансової допомоги близько 150 тис. гривень.

Володимир Івашко оглянув посіви соняшнику товариства з обмеженою відповідальністю «Корюківка-Агро» (біля с.Озереди) та кукурудзяні поля приватного сільгосппідприємства «Праця» (с.Сядрине).

Розповідаючи про технологію вирощування соняшнику, директор ТОВ «Корюківка-Агро» Микола Лантух зауважив, що перший рік на орендованих землях району провели посів соняшнику на площі 572 га, внесли необхідну кількість добрив. Запаси вологи, за словами Миколи Лантуха, дозволяють сподіватись на отримання урожаю в 22 ц з 1 га.

Про посіви кукурудзи на території району та перспективи цьогорічного урожаю розповів заступник директора з виробничих питань аграрної компанії «Урожай» Олексій Грищенко. Він, зокрема, зупинився на гібридах кукурудзи зарубіжної селекції фірми «Монсанто», RAGT, «Піонер», «Євраліс».

Компанія «Урожай» є однією з компаній-інвесторів на території району, яка взяла курс на молочне тваринництво і має певні позитивні результати. Так, компанія почала займатись розведенням канадської породи ВРХ (Голштини).

ПСП «Колос» має площу орендованих земель 1000 га, на яких займається вирощуванням зернових культур та молочним скотарством. На молочнотоварній фермі голова облдержадміністрації ознайомився зі станом і перспективами розвитку тваринництва господарства, яке теж бере активну участь у благоустрої сільської території та житті громади.
Про досягнення у галузі тваринництва розповів головний зоотехнік цієї ж аграрної компанії та приватного сільгосппідприємства «Колос» Сергій Рекротюк під час огляду приміщень ферми підприємства. Він зазначив, що за рік роботи компанії на території району є певні зрушення: чисельність великої рогатої худоби становить 2 тис. голів, з яких близько 900 голів — дійного стада. Зоотехнік розповів про систему опалення ферми, заготівлі кормів для поголів’я ВРХ, роботу молокоблоку. У планах підприємства — реконструкція приміщення ферми, перехід на безприв’язне утримання худоби.

На переконання очільника області, розміри підприємств не грають ніякої ролі, якщо їх керівники щиро люблять свою землю та вболівають за долі людей.
- Наше основне багатство – земля і люди, які на ній працюють. Тому соціальна відповідальність бізнесу за розвиток територій має посилюватися. Перед новопризначеними керівниками районів я одразу ж поставив завдання приділити особливу увагу питанню поглиблення співпраці органів місцевої влади з керівниками сільськогосподарських підприємств в плані укладення соціальних угод. Адже виконання агроформуваннями, які ведуть сільськогосподарську діяльність на території району, взятих на себе зобов’язань щодо соціального розвитку сільських громад, дозволить суттєво покращити інфраструктуру села, відремонтувати дороги, забезпечити безперебійну роботу об’єктів соціальної сфери, - наголосив Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини