Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:38:44

Процедура державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців 8 липня спрощується

05.07.2014   13:59

Верховною Радою прийнято Закон України від 13.05.2014 N 1258-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців за заявницьким принципом», який спрощує процедуру державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця за її рішенням.

Відтепер, державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців (далі - ФОП) буде здійснюватись за заявницьким принципом замість принципу мовчазної згоди та буде скорочено термін державної реєстрації припинення таких осіб до 1 дня.

Згідно ст.47 діючого Закону України від 15.05.2003 р. № 755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" процедура державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП складається з двох етапів.

На першому етапі до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців Держреєстратором вноситься запис про рішення ФОП щодо припинення підприємницької діяльності на підставі поданої нею (або уповноваженою особою) заяви про припинення підприємницької діяльності із зазначенням відомостей про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог (частина перша ст.47 Закону про реєстрацію).

На другому етапі безпосередньо проводиться державна реєстрація припинення підприємницької діяльності ФОП на підставі поданих Держреєстратору фізичною особою-підприємцем (уповноваженою особою) документів, визначених частиною одинадцятою статті 47 Закону про реєстрацію.

Законом №1258 внесені зміни, зокрема, до Закону про реєстрацію в частині скасування двохетапної процедури припинення підприємницької діяльності для ФОП, а також усунення необхідності збирати та подавати державному реєстратору довідки про відсутність заборгованості із сплати податків та зборів та єдиного соціального внеску.

Закон №1258 офіційно опублікований 7 червня 2014 р. в газеті «Голос України» та відповідно до його положень набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини