Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:31:36

Обласна влада використовує всі можливості для пошуку додаткових фінансових ресурсів

01.07.2014   10:05

На цьому наголошує голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Івашко, коментуючи вже традиційну для нашої області нестачу грошей для виплат бюджетникам.

«Вчителі, вихователі, лікарі, працівники культури — всі вони мають отримувати заробітну платню вчасно. Однак самостійно вишукати необхідний обсяг коштів Чернігівщина не може. Нам не вистачає загалом більше 300-х мільйонів гривень на зарплату працівникам бюджетної сфери», — говорить очільник області.

Водночас, обласна влада буде шукати додаткові фінансові ресурси для вирішення цієї проблеми.

Один зі шляхів — часткове скорочення видатків на утримання бюджетної сфери та жорстка економія. Відповідний комплекс заходів передбачений розпорядженням голови облдержадміністрації від 13 червня 2014 року №333.

Це означає, що керівники бюджетних установ не можуть збільшувати кількість працівників, а заробітна плата, включаючи премії та матеріальні допомоги, не перевищуватиме загального фонду оплати праці, який передбачений кошторисом на 2014 рік.

«Однак, мова не йде про скорочення посад чи примусове закриття шкіл або лікарень. Йдеться про розумну економію. Звичайно, економити мають усі. Якщо я дізнаюсь про випадки, коли директор школи чи головний лікар економить на простих вчителях чи лікарях і, одночасно, нараховує собі підвищену зарплатню або премію — таких осіб буде притягнуто до відповідальності у відповідності до закону», — наголошує Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини