Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:32:12

З нагоди 18-ї річниці Конституції України

28.06.2014   06:49

27 червня, напередодні Дня Конституції України, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм пройшли урочисті збори та святковий концерт.

Вітаючи присутніх зі святом, голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко наголосив, що Основний Закон України, вісімнадцяту річницю якого ми святкуємо 28 червня, має величезне значення для розбудови держави, утвердження демократії, розширення прав та свобод людини, громадянина.
Нині перед Україною стоять надзвичайно важливі завдання – об’єднати суспільство на засадах демократичної республіканської ідеї і побудувати сильну країну з європейськими стандартами життя.
«Принцип державності здійснюється демократичною країною через всю систему її органів - законодавчих, виконавчих, судових. Зі змінами у Конституції головну та об’єднуючу роль будуть відігравати інститути місцевого самоврядування», - зазначив Володимир Івашко.

Звертаючись до присутніх, Валентин Мельничук зазначив, що цього знаменного дня відбулося остаточне завершення юридичного оформлення України як повноцінної держави.
- Сьогодні йде планомірна підготовка до внесення відповідних змін до Конституції, які децентралізують владу і нададуть радам усіх рівнів повнокровну фінансову і організаційну самодостатність.
- Вісімнадцять років з новою Конституцією – це не тільки кроки вперед, але й вимушене гальмування, допущені недоліки та прорахунки. І чим швидше їх ми подолаємо, тим ближчими будуть гарантовані Основним Законом ідеали гідного життя наших громадян, - наголосив Валентин Мельничук.

З нагоди Дня Конституції України Валентин Мельничук вручив також почесні грамоти разом з відзнаками:
- голові наглядової ради приватного акціонерного товариства «Побутові послуги» м. Чернігів Олександру Аврамову;
- старшому інспектору відділу організації цивільного захисту населення і територій управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи обласної державної адміністрації Петру Закревському;
- завідувачу сектору інспектування у сфері житлово-комунального господарства та будівництва відділу інспектування у сфері послуг Державної фінансової інспекції в Чернігівській області Анжелі Кравець;
- головному спеціаліст відділу орендних відносин регіонального відділення Фонду державного майна України по Чернігівській області Юлії Писанко;
- лікарю – ендоскопісту кабінету ендоскопічних досліджень комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна лікарня» Віктору Хілкову.

Під час святкового концерту свою майстерність продемонстрував академічний ансамбль пісні і танцю “Сіверські клейноди” обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини