Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:25:43

В Україні опубліковано антикорупційний закон, необхідний для лібералізації візового режиму з ЄС

06.06.2014   08:01Агенцiя

В Україні 5 червня офіційно опублікований закон № 1261-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України". Відповідний закон опублікований сьогодні у газеті "Урядовий кур'єр".

Цей закон набирає чинності на наступний день після його опублікування, крім підпункту 2 пункту 8 Першого розділу цього закону.

Закон, зокрема, встановлює адміністративну відповідальність за подання у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру недостовірних відомостей. Згідно із законом, органи доходів та зборів, а також органи управління Військової служби правопорядку у Збройних силах України позбавляються повноважень щодо складання протоколів у справах про правопорушення.

Законом чинність закону про кримінальну відповідальність України поширено на іноземців та осіб без громадянства, які вчинили за межами України злочини, передбачені статтями 368, 368-3, 368-4, 369 і 369-2 Кримінального кодексу.

Документом встановлено, що спеціальна конфіскація застосовується судом за відсутності складу злочину, а також у випадках, коли особа звільняється від кримінальної відповідальності або кримінального покарання, або є неосудною.

Згідно із законом, підставою для застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру є готування до злочину; суд може застосувати до юридичної особи штраф у двократному розмірі незаконно одержаного прибутку, але в разі вчинення злочину невеликої або середньої тяжкості та якщо протягом 5 років з дня початку досудового слідства не було застосовано заходів кримінально-правового характеру, суд може не застосовувати штраф.

Законом викладено у новій редакції статті 368, 368-3, 368-4, 369 та 369-2 Кримінального кодексу, зокрема, кримінально-караною визнано "обіцянку" надання неправомірної вигоди службовим особам у "приватному секторі" та особам, які надають публічні послуги, а також "прохання" такої неправомірної вигоди.

Документом також передбачено значне збільшення розміру санкцій за відповідні діяння у статтях 354, 364, 364-1, 365-2, 369-2 Кримінального кодексу.

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав цей закон 2 червні 2014 р., а народні депутати підтримали цей документ 13 травня. За відповідне рішення проголосували 289 депутатів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини